cookies

lördag 5 maj 2007

Film - nej tack - syr hellreIgår ville mannen köpa färdigmat och hyra en film. Sagt och gjort. Skön avslutning på en lite jobbig vecka. Men väl där i soffan så var jag inte på humör för film trots att filmen var bra. Jag orkade helt enkelt inte engagera mig i en invecklad filmhistoria. Hjärnan var väl lite överhettad. Så efter en halvtimmes tv-tittande satte jag mig framför symaskinen istället. Mycket mer avkopplande. Jag har provat att sy en kjol av 6 våder. Jag tog "skräp/fula tyger" för att testa modellen och kjolens vidd och längd. Blev nog rätt så bra modell men det känns som varje våd är för stor. Kanske blir det bättre att ta fler våder och göra dem smalare istället. Kan ju också vara att tygerna inte är fina och att de inte harmonierar med varandra. Nu har jag i alla fall testat. Däremot vet jag inte hur jag ska få till en linning så det blev mudd istället. Fast helst vill jag ha en resår upptill för då sitter kläderna bättre uppe - tycker jag.

4 kommentarer:

agata sa...

Det där såg riktigt kul ut med olika tyger. Kanske att 8 våder kan vara en idé.

Om jag sydde en sån här skulle jag klippa ut en invändig linning med samma sneda form som kjolen. Men först när kjolen är färdig, så man ser hur vinklar och sånt ska vara. Sedan kan man vika in den och sy fast den på insidan fastän kjolen inte är rak. Lite pyssel och knåp, men det får man ta när man kör utan mönster. Det är ju roligast då ;-)

Klockarbarn sa...

Låter som en god idé. Jag tänkte att jag kanske var tvungen att göra en separat linning som jag sen syr på och viker in men det blev så jobbigt. Jag är ju nybörjare så...
Som sagt detta var bara ett test innan jag går loss på de tyger som jag är lite rädd om.

Anonym sa...

Känner igen gamla tyger...

:)

T

Anonym sa...

Efter att E provat kjolen gick den direkt ner i kassen som skall gå till Erikshjälpen. Den ser ut som en handduk/gardin kjol, vilket den delvis är. Gamla gardiner alltihop.
/Klockarbarn