cookies

tisdag 17 april 2007

Vändbar solhatt

Detta var ett intressant projekt. Jag hittade ett mönster i en gammal bok som jag är ägare till. Den hatten bestod av 6 sektioner. Den var fodrad. när jag klippt ut mönsterdelarna och började sy ihop dom anade jag oråd. Hjälp var stor den verkar. Jag hade klippt efter storlek 98 så allt var ju rätt så långt. Sen provade jag vidundret på mig själv. Den var för STOR t om för mig. Hur är det möjligt? Jag fick ta bort en hel sektion och bara använda 5 st. Då passade helt plötsligt brättet. Jag fattar inte hur de har fått sina delar att passa ihop i den boken (tryckfel?). Med lite ändringar och med ett foder som var helt annorlunda så fick jag en vändbar hatt. Jättefin, tycker jag själv. Pyssligt var det allt. Mina tyger är gamla påslakan som är så där härligt lagom slitna och mjuka och det gör hatten ganska sladdrig. Det är inget som stör mig eftersom den är dubbel men ett mellanlägg i brättet kan ju vara på sin plats om man vill använda sig av tunna tyger.

Ägarinnan till hatten var så trött så hon vägrade att både prova den och bli fotograferad. Provade på lillsyrran istället. Lite stor.
Jag har inte tänkt att den ska vikas upp som på ena fotot men ville visa det också.

3 kommentarer:

Liksom sa...

Verkligen jättefin! Ska själv ge mig på nåt liknande...vi får väl se hur det slutar då jag inte har något klart mönster...

Gekko sa...

Oj vad söt! Vilken bok har du mönstret ifrån? Har också tänkt sy en solhatt så småningom och då är det bra att veta om det är fel i mönstret!

Klockarbarn sa...

Det är från "Babygarderoben" ICA-förlaget utgiven 1982.