cookies

söndag 8 april 2007

Klara, klänning, gå


Har skapat min alldeles egna klänning från eget gjort mönster (alltså inte ett färdig köpt) annars finns det ju gott om liknande klänningar. Det är bara att konstatera att det är en bra klänningmodell till en 7 mån bebbe. Praktiskt helt enkelt.

Det rutiga tyget är en duk och fodret är ett rosa lakan. Bandet satt runt en av H:s doppresenter (behöver strykas lite). Återanvändning är kul! Den saknar knappar på axlarna och den är inte fållad nertill ännu. Byxorna är sydda sen förut. Jag la bara till dem för att det skulle se roligare ut på bild. Jag är inte så förtjust i rosa egentligen utan väljer i vanliga fall andra färger. I detta fallet blev det väldigt rosa. Nån annan kanske ska få detta set. Eller så syr jag ett par turkos byxor till istället.

Jakten efter det där speciella tyget eller bra sytillbehör (t ex trådrullar, band, spännen och knappar) är nästan ännu roligare än att sy. Inser att jag måste sy upp tyget också, eller måste man det?

Jag har en enorm hög av gamla påslakan, dukar, örngott mm och oftast använder man ju bara en bit av t ex ett påslakan sen blir det massor av tyg över.

5 kommentarer:

Liksom sa...

Jag instämmer med att jakten på själva tygerna osv är ju såå spånnande och för ett tag sedan rensade jag i vår städskrubb för att faktiskt få plats med dammsugaren som ju ska stå där, men nu är den lika full med en massa tyger igen... så mycket tyg och så lite tid är ju ett ganska flitigt använt uttryck...men vem kan slänga även den minsta bit...den kan ju vara bra till något?!?

Anonym sa...

Jag har 4 stora proppfulla såna där prasselpåsar med dragkedja som man kan köpa lite överallt. Bra att förvara i men de står i vår extra hall. Inte fullt så bra.
//Klockarbarn

Anonym sa...

Jättesöt klänning - tycker jag - som älskar rosa!
Håller ff med om att jakten oftare är roligare än själva sy/pysslaprojektet, tanken om vad man ska sy till detta låga pris är ju jättekul - blir det något sytt sedan är det ju egentligen bara bonus!!
/Jätterosa mamman..

Botilda sa...

Grattis till egna mönstret - det blev jättefint! Så kul med återvinning och lite speciellt med bandet.

Sy du ett par turkosa byxor, det tror jag kommer att bli toppenfint!

Klockarbarn sa...

Nog blev det skavanker alltid med eget mönster. Det är svårt att göra eget. Axelbandet kunde vara bredare eftersom det blev smalare än jag trodde att det skulle bli. Svårt att få till rundningen också. Det blev lite ojämt men jag är inte så kräsen av mig.