cookies

måndag 23 mars 2015

Hallå och välkomna till Återbruksutmaningen

Äntligen ska vi komma igång med lite återbruk, eller jag menar kanske mest mig själv för ni andra har säkert varit mer produktiva än jag. Hur som helst så sparkar vi igång!

Jag börjar med ett minimalt återbruk. Det finns inte så mycket att säga om detta. Ni ser vad jag gjort.
Tänkte att barnens Smartiesrör var lite för stabilt för att kasta.

Satt och rensade i min verktygslåda bland stickor & virknålar mm. Vet ni - det är helt galet men jag har ca 5-6 par av stickor i stl fr 2-5,5 mm. Sen har jag dubbletter och ett par av andra storlekar + en massa virknålar och strumpstickor. Då har jag inte räknat med de stickor som sitter i pågående, eller ska vi säga avstannade projekt.
Varför så många undrar ni? Fått ta över en massa efter andra som inte velat ha kvar sina.

Några strumpstickor får hamna i röret nu. Jag måste verkligen rensa och ge bort överflödet.....

Här nedan länkar ni. Kopiera bara länken till ert inlägg så man hamnar direkt på gällande inlägg när man klickar. LIte viktigt, tycker jag. Är ni osäkra på hur man gör så fråga bara.

13 kommentarer:

hennihenni sa...

Ibland är det enkla det bästa!

Katarina sa...

Vad snyggt det blev och funktionellt. Det nya omslaget (papper eller tyg?) gjorde sig bra mot det gula smartieslocket.

Ska se om jag kan få ihop något idag, upptäckte ju din utmaning först igår.

Klockarbarn sa...

Katarina: Det är scrapbookpapper. Och visst valde jag med omsorg för att det skulle passa det illgula locket. Kanske lackar den sen för hållbarhetens skull.

Tyg och otyg sa...

Jag som snöat in på sockstickning tänker ju genast att det är väl bra att ha många stickor i samma dimension (åtminstone om det är strumpstickor) men visst, det finns ju en gräns. Det där ser ju ut att vara en bra förvaring iaf! Undrar om jag kan muta något barn att äta en förpackning Smarties (är inte så förtjust i dem själv) så att jag kan härmas? :)

Tyg och otyg sa...

Förresten, kul att du bestämde dig för att köra utmaningen igen! Jag ska lägga upp mitt bidrag senare idag.

Klockarbarn sa...

Tyg och otyg:
Jo visst, om det nu hade varit strumpstickor jag hade många av men det är det inte. Det är såna däringa vanliga stickor. Jag har 7 par av stl 4,5. Nog för att jag kan ha flera projekt på gång men kanske inte 7. Jag har minst 4 par av alla storlekar från 2,3-5,5. Galet.

Sophias Lilla Värld sa...

Så smart och så enkelt :)
Har vi månne ens smarties i Finland,
måst kolla godis hyllan
nästa gång jag är och handla mat :D

Kullerbyttatextil sa...

Smart! Har letat rör till förvaring av just strumpstickor, men inte tänkt på Smartiesrör. Bara att börja äta! 😉 Kul att du kört igång igen!

Katarina sa...

Hej alla! Idag upplevde jag avslutet på mitt inlägg som trist, som om ni skulle vara dömmande. Klumpigt formulerat för så menade jag inte, jag är nyfiken på hur ni tänker om återbruk då jag själv blir alldeles snurrig av att tänka på det. Har ändrat i mitt inlägg och ber om ursäkt ifall någon har tagit illa vid sig.

Susanne Johansson sa...

Smart förvaring av stickorn. Jag fick upplysning från Katarina att min länk inte fungerar. jag tryckte på den nu och av någon konstig anledning hamnar jag på ett helt annat ställe. Hur kan det bli så? Har någon varit med om detta förrut? Nu har jag lagt en ny länk som handlar om min trasiga kjol. Hoppas på tur! Annars kanske någon har kapat mitt konto :(

Klockarbarn sa...

Susanne: Jag har korrigerat din länk som var fel på. Nån bokstav som blev dubbel. Tror inte du är kapad.

Katarina: Det är lugnt. Du har inte trampat mig på tårna. Du är välkommen oavsett vad du tycker att återbruk är. Jag har valt det ordet för jag inte kunde ha alla som jag ville att utmaningen skulle innehålla i en titel. Engelskan har ju flera ord som jag tycker kan ingå i konceptet som tex refashion, restyle, repurpose och reuse. Jag samlade ihop dessa i reglerna men valde ut återbruk som titel till utmaningen. Ledorden är ändå glädje, tillåtelse, inspiration och pepp. Det blir lite som det blir och det är okej det med. Kram på dig

Katarina sa...

Sköna ledord :-D

Åsa.Li sa...

Super fint! Nästa vecka hänger jag på:-)