cookies

söndag 19 augusti 2012

Påslakan blir skjortor

Det börjar säkert bli lite trist med mina skjortinlägg men det är typ det enda jag syr just nu. Försöker fortfarande bli av med vävda tyger så det är därför det blir upprepning på hög nivå. Nu har jag börjat slakta ett påslakan som jag färgat orange. Påslakanet har olika sidor så det ger lite variation när man syr. 3 skjortor är klara och  två till ligger utklippta. Jag kan berätta att det finns mycket tyg kvar av lakanet. Kanske vore en ny utmaning att sy så många tröjor man kan av ett påslakan som sedan skickas till Sukuta.


Jag har sytt Pixiemössor av smårester men det finns lite att jobba på med dom. De är för toppiga. Får nog dra linjen mer rakt ut och eftersom skallen svänger så blir det ändå en topp. Den gröna skjortan är av ett annat lakan och nu börjar det tryta med mina snedslåband så det gröna har jag tillverkat själv av bomullstyg. Fördelen med det är att bandet blir mjukare än den snedslån man köper. Lite tid tar det förstås men det går åt en hel del tyg i alla fall. 
Ni måste tro att jag är galen som vill bli av med tyger men har man ett lager från tak till golv så förstår ni. Dessutom finns det tyger som legat i 5 år på mina hyllor. Dålig omsättning med andra ord. Bättre att de gör nytta i Afrika då.


6 kommentarer:

Sanna sa...

Härligt mycket du syr! Jag tycker piximössan ser supersöt ut trots att den blev lite toppig. =)

Ewa sa...

jag shoppar gärna i ditt tyglager om du vill rensa!

Emma sa...

vad fint det orange tyget var! (och det du sytt:) du får tradera lite tyg:)

Klockarbarn sa...

Emma:
Nej, jag orkar inte Tradera. Ta fotoan och mäta och lägga ut annonser och sen packa och springa till posten. Nej det tar för mycket energi. Roligare att sy även om det går långsamt.

Emma sa...

Haha! alldeles rätt, mkt skojigare att sy!

Jennie sa...

Så produktiv du varit! De små skjortorna är verkligen söta och tänk så många barn som får kläder på kroppen tack vare dig! Fantastiskt!