cookies

onsdag 22 augusti 2012

Kommer igen....nya tag

Okej då ska vi se. Om stickning inte får vara min passion längre kan jag då tänka mig quiltning?
Nej. Kräver för mycket nålande tror jag. Testade att strunta i att nåla och fusksy med min overlock.....
Nu skriker nog quiltningsproffsen högt i skyn. Struntsamma. Jag har sytt ihop alla lappar med min overlock utan att nåla. Rutorna har hamnat lite förskjutet här och var men det struntar jag i. Det handlar nog mer om bristen på nogrannhet vid utklippningen. Den kommer värma en liten människa ändå.
Sen fick jag lov att testa den extra bonusen som följde med när jag köpte min symaskin. Ett quiltningsset. Jösses vad komplicerat det såg ut. Japp, då tog jag fram instruktionsboken eftersom det inte gick att begripa sig på hur den där manicken skulle sitta fast på "nålstången". Skruva, skruva, fästa fästa och efter lite trixande var den på plats. Vad bra det gick att sy med den. Matar jättefint och det blev inga veck eller rynkor i tyget.
Som vanligt undrar jag varför det har tagit så lång tid innan jag vågade testa.
Trots framgången så tror jag inte att lapptäcken och quiltning är min grej.

Denna snygga filt åker till Afrika och är ca 85 x 85 cm. Baksidan är av brun flanell.
 Tygerna är rester från lakan, dukar och gardiner. Snedslån har jag gjort själv av lakansväv. Flanellbiten är köpt på secondhand och det var storleken på den som fick bestämma hur stor filten blev.
De små resterna från linnena blev ett par "gose". Kattens svans blev lite vulgär ;-)
Får fundera över placeringen eller försöka mig på en liten sväng nästa gång så ser det nog bättre ut. Om ni undrar vad det blå är för nåt så är det ett moln. Inspirationen till båda fann jag på Pinterest.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket gulligt litet moln :D
smakfull filt!

Emma sa...

Fint lapptäcke! gillar molnet, supersött. jag älskar lapptäcken, men quiltningen är alltid tålamodsprövande!

Hildas hem - Sofia sa...

Så fint! Jag är så sugen på att sy mig en sådan också ... Jag tycker att det ser jättesnyggt ut. Jag är inget syproffs direkt och så gillar jag genvägar :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Tyg och otyg sa...

Jättefin filt! Jag har ju ingen overlock, men jag brukar alltid också snabbsy utan att nåla. Orka liksom. (Dessutom händer det att jag river remsor som jag sedan skär eller klipper rutor av.) Det brukar gå bra ändå och ditt ser väldigt rakt och snyggt ut.

himlaverket sa...

Ser väldigt bra ut det där täcket. Min dröm är att göra ett dubbelöverkast, men jag får nog vänta till jag blir pensionär. Tiden räcker inte till allt man vill göra. Har just nu tagit fram ~jullådorna~med tyg för att börja med det som ska vara klart till årets julmarknad . Känns lite flippat...kram Ulla // underbara gosedjur!!! Gillade gröna katten;)