cookies

tisdag 21 augusti 2012

Dockor + symöte

Idag är det Husmorskolan´s symöte på nätet. Mitt bidrag är denna docka av småresttyger och hon är min nr 2 (nr 1). Den saknar fortfarande ben men eftersom dottern ville måla idag så snabbade jag mig att stoppa den så gott det gick så att jag kunde måla ansiktet. Vi hade en trevlig liten målarstund medan stora tjejen lekte med sin kompis. Dockan har fått rosett av satinband i håret och ögonen är blå. Den förra fick gröna ögon. Visst blev hon snygg.

Jag har slaktat ett (eller två olika) linnen med fläckar som vägrade gå bort till fyra babymössor. Här visar jag två varianter av mössor från det ena linnet. Det andra blev lika så det slipper ni se.
Eftersom jag inte är bra på att sy kantband i trikå så har jag klippt så att kanten som är halsringning är runt om hättan och snörena är alltså axelbanden som jag bara har knytit en knut på längst ut. Jag förstår om det är lite förvirrande men det får väl bli vid ett annat tillfälle hur jag gjorde när jag nu glömde att ta kort på processen.

 En babyhätta + en toppluva av ett gammalt linne i stl 128. Det tycker jag är bra utdelning av ett fläckigt linne. Det blev en liten leksak också av det som blev kvar men det visar jag en annan gång.
Dessa grejer kommer att skickas till Gambia.

5 kommentarer:

Fia sa...

Vilken bra ide med mössorna. Dockan är jättefin.

Hanne sa...

Älskar såna projekt. Jättefina mössor och docka.

Stina sa...

Jättefina mössor! Gillar färgen!

Emma sa...

Smart med linnet! dockan är verkligen tjusig. jag är inget vidare på kantband alls. vill knappt tänka på att försöka kanta trikå:)

Annika Berg sa...

Så väldigt fin docka, du är verkligen bra på att måla ansiktet också. Jättefint!