cookies

söndag 22 maj 2011

Symaskinsfråga - Overlock problem

Min overlock är knäpp. Jag har problem med trådspänningen. Den 4:e tråden (nålen) ligger på ovansidan av tyget hur jag än ställer in spänningen. Jag har trätt om maskinen och rengjort det jag kan se utan att skruva isär den. Jag tänker också byta nålar ifall om att men tror ju inte på att det är nålarna egentligen. Maskinen är väl 3 år nu och används inte dagligen men ändå flitigt. Några tips? Jag har råkat ut för detta tidigare men då har jag upptäckt att någon av trådarna har hoppat ur läge när jag trätt maskinen men jag kan inte se nåt problem med det nu.

2 kommentarer:

Thea sa...

Ja, tänk om jag hade något bra tips. Du har ju gort allt det man ska börja med. Det kan ju ligga något emellan trådbrickorna som inte syns? Har du testat sån tryckluft på burk? Inte för att jag vet om det funkar, men du kan ju testa.

Och kanske det är dags för en service? Det är det absolut för min del, men det är ju så svårt att slita sig från maskinerna nån längre stund...

Lycka till!

Anonym sa...

Jag har råkat ut för samma sak en gång. Jag tror då att det var något som låg mellan brickorna. Jag lämnade in den på service, men det var nog lite av en hemmapulare och jag tvivlar på att han skruvade isär något. Jag fick tillbaka maskinen som "sydde så fint", men jag höll inte alls med. Efter några veckor sa det dock "klonk" och så lossnade en stor (nåja, tillräckligt stor för att ställa till det) trådtuss/dammtuss/knut eller vad det nu var. Jag tror att det var den som var spöket hela tiden.

Bibbi (Bibbis textil) tipsade mig en gång om att göra rent mellan skivorna med tandtråd. Testa det. Annars är det kanske dags för en ordentlig service.

Hoppas det löser sig.