cookies

fredag 9 januari 2009

Snövit och hunden

Min lilla tjej börjar bli stor. Om nån vecka fyller Elvira 4 år (till höger på bilden). Hon ska bland annat få en stickad labradorvalp av mig. Den kan anas i förra inlägget om min skamvrå. Det är delar av den som ligger i verktygslådan (där jag förvarar alla mina stickor och jag har ett gäng såna kan jag lova massor av dubbletter, oj då - off topic). Problemet är att hon hittade den och nu släpper hon den inte och jag har inte en mjölighet att göra den färdig. Jag ska sy fast öronen, nosen, ögon och en liten mun sen så är den klar.
Snövit ja...

Hanna 2,5 år och jag satt och pusslade ett pussel med snövit och de 7 dvärgarna kl 06.00 i morse. Hon sa att det var tomtar. Mmmm, sa jag.

-Flickan heter Snövit, berättade jag.

-Nää, sa Hanna oförstående och lite anklagande.

-Jo, hon heter Snövit, envisades jag igen.

Då svarade Hanna med eftertryck:

-NÄÄÄÄÄ, det är BLÅ!!!!, och pekade på Snövits blåa top.
Det visade sig att hon hade koll på vad blå är för färg. Bra jobbat.

3 kommentarer:

anna sa...

Bra jobbat!!
Lägger till din blogg på min favoritlista, tycker om det du syr och pysslar, hoppas det är ok?
/Anna

Thea sa...

Vilken gullig historia. Och det var 4 år, inte 2-3, som ajg skrev i förra tillägget. Fast lillasyster kanske inte hade haft något emot att gnossa med den heller?

Skönt att du kunde lirka den ur dotterns grepp och få den färdigt till födelsedagen. Det är så himla kul när man lyckas göra något som de verkligen blir förtjusta i!

Anonym sa...

Thea: Jo, du skrev rätt första gången. Det är lillasyster som gosar med hunden (2,5år) men det är storasysters hund egentligen. Det är lite slagsmål ibland om grejerna här hemma.
/klockarbarn