cookies

söndag 18 januari 2009

Aj aj aj nu har rosa slagit rot

Stora tjejen fyllde 4 år igår. Jag frågade om hon ville välja tyg till en klänning. Det ville hon. Hon gick fram till tyghyllorna och valde snabbt ett rosa tyg. Prinsessdrömmarna har tagit fart även i Klockarhuset. Rosa är nu förstahandsvalet.

Hur gick det till? Jag har ju undvikit allt krusidulligt, ulligt och gulligt rosa. Våra kläder har varit i alla tänkbara och otänkbara färger och gärna unisex. Kanske just därför.

Jaha. Bara att kapitulera då. Här är resultatet och modellen är superenkel och klippt på frihand. Den blev ganska stor men vad gör det. Flickan är ju nöjd.
På bilden är klänningen inte riktigt klar så trådar hänger ut här och var men det bjuder jag på.

10 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Hahaa.. ja man får njuta så länge man får välja färger och kläder själv till barnen... inser att det bara är en tidsfråga... ;-)
Fint blev det!

á Yeliqa sa...

Samma sak hände hos oss. Under en period dög bara rosa och det var bara att acceptera. Tänkte att en dag går det över, vilket det även gjorde även om rosa fortarande är en favorit :)

Fin klänning!!!

mustafa sa...

tjejen ser väldigt nöjd ut och det tycker jag du också kan vara för klänningen är fin. sen kan ni ju spara diskussionen kring färger, könsnormer etc till ett senare tillfälle men jag tycker nog inte att dina barn verkar vara i farozonen med tanke på de övriga grejerna du tillverkar.

din paroll är ju "mer färg åt folket" så tänk såhär: rosa är också en färg!

Y sa...

Välkommen till klubben :-D
Fin klänning! och kunden ser verkligen nöjd ut!

Kaja sa...

Jaja. Rosaperioden kommer. Fördelen med att sy själv är att det faktiskt går att begränsa den aningen. Dottern får en rosa klänning, men du kan bestämma modellen. Eller, det BLIR en rosa klänning med hjärtan på, men utan affärens glitter.

Var inne på KappAhl häromdagen och tyckte uppriktigt synd om alla föräldrar som är hänvisade att handla alla sina kläder där. Könsstereotypa in absurdum!

Carolina sa...

Fin klänning!

P har varit inne i en rosa period sen 4 årsåldern. Jag kan tänka mig att köpa rosa kläder till honom, men att sy där går min gräns. Syr jag något som inte är rosa ratar han det, erbjuder jag honom att själv välja tyg blir det något rosa...

Lilla NovaK sa...

Så tjusig lilltjejen blev, en riktig liten prinsessa!

Lotta Sultan sa...

pippi försvinner mer och mer här hemma också. nu surras det om små fjärils-barn och vackra prinsessor. jaja, det kommer nog andra hemskare faser. rökning och talla ur barskåpet tex. :-) DET kommer bli jobigt...
fin klänning till glad tjej iallafall. det viktigaste!

Thea sa...

Oj vilken igenkänningsfaktor!!! Tur att mamma ville sy en klänning oavsett vilken färg valet föll på! ;-) Jättefin och söt liten tjeja i den!

Tack snälla för gullig kommentar i bloggen min också!

Anonym sa...

Jag får passa på att frossa i färger medan Skrutten är liten då!
Men se det såhär, även Picasso hade en rosa period. :-)