cookies

onsdag 7 januari 2009

Träningssyr grytlappar

Jag är med i syswaparmammornas grytlappsbyte. Jag har aldrig sytt grytlappar förut så jag fick lov att provsy två. Det gick väl rätt bra sånär som på kantbanden. Det kunde gjorts snyggare.
Grytlapparna får stanna i min ägo men det gör inget eftersom jag behövde dom också. De har ett mönstrat tyg på framsidan och ett helgrått på baksidan. Snedslån är svart som natten. Tyget är i alla fall snyggt. Det hade ju varit bra mycket snyggare om jag valt grå tråd till undertråden.
Nedan ser ni min "skamvrå" vilken faktiskt är ganska uppstädad just nu. Bänken står i vardagsrummet och det gör det ju lite extra slarvigt. Men man måste se sina garner för att få inspiration tycker jag. Hm - efterkonstruktion.

6 kommentarer:

Stora lilla j sa...

Haha, du skulle se mitt kök, fullt av tyger o symaskiner! ;-) Snygga grytvantar, gillar tyget jättemycket!

Ugla sa...

Hei
Fant bloggen din via ravelry og du verden så mye fint du lager. Så her kommer jeg nok til å følge med framover. Ha en fortsatt fin dag :-)

mustafa sa...

tycker grytlapparna ser fina ut men jag skulle nog freestylat quiltningen lite mer, kanske köra på diagonalen eller gå loss helt i vingliga banor.

skamvrån ser lustig ut, skulle nästan kunna vara ett oljemålat stilleben med alla sina beståndsdelar: kandelaber, fruktskål (med garn i antar jag) och är det en kalkon i verktygslådan?

Anonym sa...

Ha ha ha, nej det är inte en kalkon. Det är en påbörjad hundvalp. Det ska bli en Labrador i garn. Hur den mottages kan nog kanske bli kalkon....
/Klockarbarn

lyckoskatt sa...

åh det låter väldigt trevligt med syswapmammor... jag kanske också ska prova på grytlappar först. istället för lapptäcke på direkten.. lite mer logiskt...

Pyssellycka sa...

Inspirerande att titta in i din blogg som vanligt! Nu vill jag också göra grytlappar... Ett litet lagom vardagsprojekt.