cookies

onsdag 13 augusti 2008

Pyssligt tiden före barnen


Innan vi själva fick barn så gjorde vi tröjor till syskonbarnen med oss som motiv. Ganska töntigt och irriterande för föräldrarna. Därför var det lite extra roligt. Tröjorna blev ganska populära i alla fall av barnen ska sägas. Nu har tröjorna kommit tillbaka i vår ägo som arvegods.
Lite fläckiga och ganska välanvända. Jag har sytt en "tröstkudde" av en tröja. Klippte helt sonika ut fotot och sydde ihop med det mindre fläckiga bakstycket och stoppade med vadd. En kudde med föräldrarna på är ju mysigt när man är ledsen på dagis eller när man ska sova. Nu är det slagsmål om kudden och det är tur att jag har en tröja till att slakta så de får varsin, mina monster. Man kan ju se till att den luktar förälder också så blir det ännu mer trygghet.

Sen har jag stickat en mössa också. Denna är grå/turkos/grön lite mer unisex än annars kanske.
Ska tovas så klart.

Igår var det några på jobbet som frågade hur det var med mig för jag hade sett så sliten ut på sistone. Då kände jag mig helt plötsligt ännu mer sliten...
Jag drog ut en tand igår också så jag var extra sammanbiten när jag fick bita på en kompress halva dagen. Blä vad läskigt det känns att inte ha nån tand där längst bak i munnen. 800 kr kostade det att bli av med den. Tänkt vad tyg jag hade kunnat köpa för dom pengarna.

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Vilken otroligt bra idé med en tröstkudde!!!!! Förstår att "dina monster" slåss om den :-) :-) :-) Snygg mössa var det också!

Känner så väl igen mig att när någon påpekar hur trött eller stressad man ser ut blir det hela liksom ännu värre - om det inte är riktigt nära och goda vänner som kanske kommer med någon konstruktiv lösning på ens elände dvs . Hoppas att du snart mår bättre. Jag har ju också tandproblem just nu och förstår hur det känns.
Kram!

Anonym sa...

Lite roligt...
Nu ska dagis fröknarna göra likadana kuddar till barnen på dagis fast med barnen själva på. Då vet de vilken sovplats som är vems. De var lite oroliga för att vissa barn skulle bli mer ledsna om de hade bild på föräldrarna.
Jag undrar det men de vet säkert bäst.
Mina barn får ialla fall ha mamma och pappa med på dagis.
/Klockarbarn

Gulligan sa...

Mysigt med tröstkudde!! Mössan var jättefin!!

HELENA-RUTAN sa...

Kul idé med bild på kudden. :) Aj aj, det där att dra ut tänder bävar jag för. Borde egentligen dra ut alla 4 visdomständerna men dragit på det ca 10år nu..! :S Inte blir det billigare heller.