cookies

söndag 17 augusti 2008

Karamellfärg och garn


Har läst i nån blogg att man använt karamellfärg att färga garn med. Måste ju provas.

Jag tog de färger jag hade hemma (röd, gul och grön) och blandade lite. Utan att tänka mig för doppade jag garnet hej vilt i färgerna. Efteråt kom jag på att det nog hade varit klokt att ha tänkt lite på färgkombinationer och så.....

Jag blev liksom tagen av färgdjävulen och drog på allt jag hade utan den minsta eftertanke. Resultatet är ju tveksamt. Vad ska jag sticka av detta?

Jag färgade på samma sätt som man gör med Kool Aid (googla på fröken fräken och kool aid så hittar ni hur man gör). I micron. Har läst att man bör använda citronsyra för att fixera karamellfärgen så att det inte fäller. Har också läst att någon har använt vinäger istället. Nu hade jag ingen citronsyra hemma men vinsyra hade jag. En vild chansning. Men det verkar som det funkade för när jag sen sköljde garnet så släppte det ingen färg. Mitt garn ska handtvättas så jag känner mig inte så orolig för att det ska färga av sig på nåt annat om nu vinsyra inte funkar så bra. För säkerhets skull hällde jag på lite vinäger också.

3 kommentarer:

LizA sa...

Det blev ju skitcoolt! Sticka ett par sockar eller nåt annat kuligt, vantar kanske:)

Noa04 sa...

Det är så man skall göra, bara leka utan att tänka!!!Resultatet blev hur underbart som helst!! Jag tror att det blir mycket fina effekt i färgkombinationen!!

Garbo sa...

Men jösses vilket häftigt garn det blev! Jag föll raklång pladask som en fura. Hörde du inte smällen ända till dej? Om du inte vill sticka nåt av det, så snälla du-sälj det till mej! Jag skulle jättegärna vilka köpa det av dej. Jag vet definitivt vad jag skulle sticka av det.. Hälsningar Ewa. kisse70@yahoo.se