cookies

måndag 21 juli 2008

Tomten kom tidigt i år


Det blev en del garn över från regnbågstunikan så jag gjorde en "Tomten" av Elisabeth Zimmerman. "Tomten" brukar använda ull men min är klädd i bomull.

Mönstret anger inga storlekar utan beskriver att garntjockleken avgör hur stor jackan ska bli. Tunt garn = bebiströja, tjockt garn + stora stickor = vuxen storlek, i princip. Jackan ska ha luva också men den valde jag bort. Jag tycker att det bara blir bylsigt eftersom man ändå så sällan använder luvan. Mössa är bättre, tycker jag.

I detta fall har jag använt Muskat (bomullsgarn) från Garnstudio och stickor 4 mm. Det gav en tröja ca 1,5-2 år. Som ni ser passar den inte min största tjej (översta bilden) men ganska precis min stora 2-åring (mellersta bilden) men jag tvivlar på att man får plats men något under.


4 kommentarer:

Hello sa...

Vilken rolig modell, men vad knepigt med storlekarna! Men det räknar du snabbt om, va´!? ;)

Klockarbarn sa...

Hello: Njae, jag har inte räknat alls utan körde ändå och hoppades att det skulle passa. Jag har ju en massor av barn i släkten så nån skulle nog kunna ha jackan var min tanke. Nu hade jag ju turen att den passar Hanna.

Jes sa...

Vilken härlig "jacka" färgerna är ju bara underbara, riktigt snygt med det lite anorlunda randmönstret upptill.

Gryda sa...

Utrolig morsom jakke! Du er jo heldig som har to små du kan strikke til - passer det ikke den ene, kan det passe den andre ;-)