cookies

måndag 13 april 2015

Välkomna till 4:e veckans återbruk

Mitt trädgårdstema fortsätter och det är inte så konstigt eftersom det är vår och massor att göra i trädgården. Vi blev inte klara med dammen förra året och inte heller med vår pergola. Jag har dragits med en kanonförkylning och varit risig så mitt bidrag är av det enklare slaget idag.

Jag har odlingsdrömmar i sommar och har förberett lådor för detta.

Häromdagen när maken städade garaget så hittade han en låda med barnens sandlådeleksaker. I denna hög hittade han ett tält från Ikea som barnen fick av sin mormor. Ett plast tält som föreställde en igloo. Det blev attans varmt i det där tältet och ungarna gillade det aldrig.

Vi slänger skiten sa min man. Hm, sa jag. Nä det använder jag. Tältpinnarna i alla fall.
Kolla. Med lite fiberduk över på våren och nättyg i sommar mot kållarver. Blir ju kanon det. Tältduken klippte jag isär och använder som ogrässpärr under gruset runt dammen. Spännena som man stoppade in tältspinnarna i satt fast på tältduken och höll hela konstruktionen uppe. Dessa spännen har jag sparat och tänker sätta fast dom på utsidan av lådans kant så slipper jag köra ner pinnarna i jorden. Tror att det då blir mindre känsligt för vindar. Det återstår att se.
 Jag fick fasadtegel av min kollega. I höstas staplade jag bara dessa och lade kartong i botten och klädde "väggarna" för att hindra jorden att ta sig ut genom springorna.. Lade löv i botten och jord uppepå, sen i med vitlöksutsäde. Konstruktionen höll hela vintern och genom storm och har nu även klarat många vårvindar. När jag sen skördat vitlöken kanske jag monterar ner detta och använder på en annan plats eller till nåt annat. Återbruk...
Välkomna med era bidrag.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Smidigt med trädgårdslösningar som går att flytta och ändra efter behov. Tältets nya liv verkar perfekt.

Fangoria sa...

Så smart!

Susanne Johansson sa...

Här var det många fina trädgårts tips!

hennihenni sa...

Härligt med trädgård! Kanske i framtiden för min del :)

Kullerbyttatextil sa...

Smart lösning!

Kullerbyttatextil sa...

Hoppsan! Råkade visst bli två av mitt inlägg... 😁

Klockarbarn sa...

Kullerbyttatestil: Jag tog bort dubbletten av ditt inlägg. Lätt som en plätt.

Fiff sa...

Smart med tältet! Snabbtänkt av dig :-)