cookies

fredag 3 april 2015

Brevlådans död?Igår satt jag och bläddrade i min blogg. Det är många år sen jag startade den och jag kan se hur den har förändrats geneom åren. Intressen skiftar och barnen växer :-)Förr hade jag en del byten med andra bloggare. Det var roligt. Alltid kul när man få paket eller post. Vilket man nästan aldrig får numera, om man inte beställer nåt på nätet. Bara reklam (trots "ej reklamskylt"....).  Numera kommer inte ens räkningar i lådan. Inte för jag är ledsen för det. E-fakturor och autogiro är bra. Tidningen landar i min brevlåda varje dag och säger vi upp den och börjar läsa tidningen på internet så kommer vår låda bli rätt tom.

Går våra brevlådor mot en säker död?
På samma sätt som cd-skivor och stereon. Numera lyssnar vi aldrig på våra cdskivor. Spotify har tagit över. Tänkte på det häromdagen när jag packade ner alla skivor för att tapetsera i vardagsrummet. Kommer jag packa upp dom igen - och framför allt - kommer jag börja lyssna på dom?

Det jag egentligen tänkte skriva om idag skulle inte handla om teknikens framfart utan fråga om nån är intresserad av nåt byte av nåt slag?

Bara för att det är så kul att få ett paket i lådan.
Glad Påsk!!!!


6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska vi byta? en rostig spik mot en cykelslang? Nej nåt roligare ska det vara
Louise

Klockarbarn sa...

lousie:
Jag är öppen för förslag.

hennihenni sa...

Det låter inte alls dumt, något syrelaterat byter jag gärna till! Tyg/band/knapp/mönster/annat kanske? Kan stå till tjänst med allt det ovannämnda och även någon garnstump :)

Handarbete/Pyssel sa...

Nej! Brevlådan får inte dö!
Jag har en brevvän kvar sedan tonåren (krimskramsan) och har nyligen skaffat mig en ny :)
Ja, sååå kul det är att få post!
Jag stödjer snigelposten jag!

Så ett byte hade välan varit trevligt, till min icke-döende-postlåda!
Jag tänker mig också syrelaterat av något slag. Här finns knappar, band, diverse-lådor, broderigarn, tyger och jaaa, det mesta finns (trots att jag lämnat vidare en hel del till syster och hennes syvänner)


x-handarbete-pyssel(at)hotmail(punkt)se
:) at och punkt. Nästa gång blir det snabela och dot... ;)

x-handarbete-pyssel sa...

Annars kan det vara roligt med någon typ av återbruks-paket "gör något av detta-utmaning" med blandat innehåll.
Finns många små pryttlar som "vanligt folk" säkert hade släng men som jag bara inte har hjärta att låta gå med soporna.
De bor tillsammans med alla de där banden, knapparna mm Så en blandning hade kanske varit kul?!

Katarina sa...

Nu spinner jag vidare på din idé! Om alla som är intresserade packar ihop ett utmaningspaket så skickas de i ring och sen redovisas paket och resultat på bloggen?

Inte säkert att jag kan vara med dock, rensade ut och hav bort otroligt mycket pysselmaterial i mina senaste flyttar så det som är kvar nu är sånt jag använder. Känns inte bra att gå att loppishandla för ett sånthär projekt.