cookies

måndag 6 april 2015

Återbruksutmaning vecka 3

Denna veckas återbruk var ett sånt som jag trodde skulle bli liggandes oanvänt.
Många gånger blir det precis så - jag gör nåt som jag inte vill ha sen.
Tanken kanske var att använda det man gör men av olika anledningar så blir det inte så.

Bästa återbruket är att ta nåt som är trasigt och oönskat, fixa lite, så blir det nåt man behöver. Något man faktiskt hade gått och köpt nytt.

Denna veckan är två såna saker. Eftersom jag inte gillar arbetarbyxor så behöver jag ett förkläde till trädgården. Dels att kunna ha saker tillhands och sen att torka av händerna på. Ett tvättbart förkläde...

Barnens morfars gamla jobbarjeans hade både hål och målarfärg på sig. Han är också pensionär sen några år tillbaka och skulle slängt byxorna. Dessa jeans har nu blivit solhattar, laglappar samt nu då förkläde.
Eftersom jag klippt så mycket i dom fanns bara en framficka och en bakficka kvar och ett ben.... Som tur var fanns linningen kvar. Jag sydde på lite fler fack av byxtyget. Hittade en sparad grön/brun ficka från ett annat projekt samt en liten tyglapp det står "Clean up nature". Min far hade lite större midja än jag. En extra knapp innanför originalknappen gör förklädet justerbart. Kan vara bra att kunna ha förklädet utanför en jackan. Alla kanter är råa. Brydde inte mig om att kanta eller fålla. Gillar att det blir lite ruff.


 Det andra återbruket är min mans. Han har ett par neopren skoöverdrag som var trasiga. Han behövde bara ett par som täckte framfoten och skyddar mot vårens kyla. Det finns tydligen såna att köpa för ett par hundra kronor. Onödigt tyckte han så därför klippte han helt enkelt av sina trasiga och vips ett par tåskydd. Neopren repar inte upp sig så därför räckte det med att bara klippa. Enkelt och smart återbruk. Han sparade dessutom ett par hundra.


 Välkomna med era inlägg!


6 kommentarer:

Jessika sa...

Förklädet blev ju bra och jeans är snyggt!

Tyg och otyg sa...

Smart med förklädet! Hoppas att det kommer till användning nu när det snart är trädgårdssäsong.

Kullerbyttatextil sa...

Smart och praktiskt trädgårdsförkläde! Hoppas det kommer användas mycket!

Anonym sa...

När jag skulle koka påskäggen slängde jag ner lite rödlöksskal och äggen blev Påsk-Gula. Jättefina faktiskt.
Detta är mitt första byte".
Louise

Katarina sa...

Härligt! Det är såndär jag vill göra mer av, verkligen ta tillvara på. Ett inspirerande inlägg från dig.

Anonym sa...

Jag gillar mina jobbarbyxor. Men saknar en ficka till sekatören! Snyggt!