cookies

måndag 5 maj 2014

Välkomna till Återbrukets andra vecka!

Återbruksutmaningens första vecka fick en härlig start. Många fler bidrag än jag vågat hoppas på.
Tack för engagemanget. Utan er blir det ju liksom inget.

Min andra vecka fortsätter i samma tema som sist. Trädgård.
Lite tveksamt återbruk kanske eller kanske inte. Många av oss vill ha lite fint runt omkring oss när det våras. Vi köper färdiga plantor och fröer. Det gör även jag också men jag tar också fröer från mina tidigare odlingar. Särskilt Krasse och Tagetes är tacksamma att börja med.
 Förvarar mina fröer i kuvert eller i såna här fina påsar som finns att printa ut här. Fint att ge bort också. Du ser fram och baksida på bilden. Fler alternativ finns på sidan.

 Jag har satt fröerna i plastkrukorna som jag köpt kryddor i. Sparar alltid såna. Jag har också planterat i mjölkkartonger (klipp av lite i hörnen så vatten kan rinna igenom). Nu har Krassen fått fart och Tagetesen likaså härinne i köket.

Jag köpte två Mårbackapelargoner förra året och har tagit sticklingar på dessa två. Fick ihop jättemånga fina sticklingar som ska få pryda mitt hem. De ni ser här är bara en tredjedel av alla. Moderplantorna är lika stora och fina igen.
Ta tillvara fröer och föröka plantor måste väl ändå vara ett slags återbruk? Ta frö från vissnande saker som sen växer upp igen. Häftigt, tycker jag.

Till sist. Maken hade ställt en tom konservburk på bänken och satt potatisstickan i den. Fult men ändå bra, tyckte jag, så jag klädde burken med tapet som matchade de tidigare burkarna (återbruk från tidigare omgångar).
Er tur att inspirera. Länka här. Se till att det är inlägget ni länkar till och inte bloggen.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Att ge bort frö påsar till present var ju en underbar ide. Återstår bara att samla frön...

Linda sa...

Kul att vi visar lite samma idag. :)

lopplisa sa...

Oj, vilken pelargondjungel!! Den avundas jag dej! Nu blir jag grön av avund (utom till fingrarna förstås). Aldrig att jag lyckas få pelargoner att övervintra! Finfina andra återbruk därtill!

hennihenni sa...

Himla fina fröpåsar!

Jessika sa...

Vilka gröna fingrar du har! :)

Titti sa...

Jättebra växt-återbruk tycker jag.

Kullerbyttatextil sa...

Fröinsamling och att ta sticklingar är väl perfekt återbruk! Kul att du har dragit igång återbruksutmaning igen! Hoppas det är ok att hoppa på den här veckan!

Fiff sa...

Såklart bra återbruk att föröka plantor! pelargoner är verkligen fantastiska att ta sticklingar på :-)

Fangoria sa...

Så fint återbruk!
Upptäckte att jag båda dessa veckor lagt ut återbruk, så jag hänger väl på utmaningen då och hoppas att flowet fortsätter! =D
Lägger ut länk i förra veckans inlägg också.

Fangoria sa...

Lägger förra veckans länk som en kommentar. ;)