cookies

tisdag 27 maj 2014

Kommer man igång så gör man

Det här är återbruk på fel dag men man får ta vara på energin och utnyttja det flow som infunnit sig.
Jag har ett par goa harembyxor i bomullstyg från Desigual som jag älskar. De är avancerat sydda men jag ritade av de brallorna för att få måtten på ett ungefär.

Inspirerad av mammabyxorna jag sydde i lördags sydde jag ett par yogaliknande byxor till mig själv. Inte fullt så stora över magen men oj så mjuka. För några månader sen så stod jag och rotade på tyghyllan i secondhandbutiken. Där låg nåt som jag trodde var rundvävd tunn jersey ungefär en meter lång. Utmärkt att sy bebisplagg i tänkte jag och köpte biten. När jag kom hem och tittade lite mer noga så insåg jag att det var en rundväv sjal från Ginatricot jag hade köpt. Inte för att det gör nåt. Idag fick den sjalen bli byxor istället.

 Jag har inte klippt bort overlocktrådarna men det får ni stå ut med. Mudden är sydd av enkelt tyg både i midja och nertill. Jag vill ha det så mjukt som möjligt men det blir dubbelt ändå när man viker muddarna. Råa kanter får det också vara i mudden eftersom det ändå inte repar upp sig. Det enda jag stör mig på är att sömmen syns bak i när man viker ner men det kommer sys om så det inte blir så.

Om jag inte minns fel så ligger det ett par såna här sjalar i korgen här hemma som är köpta på Lager 157.  Hmmm, kanske får bli fler brallor. Det använder man oftare än sjalar. I alla fall jag.
Billiga och sköna hemma byxor i modell mjuka och svala. Jag skäms inte för dom.

5 kommentarer:

Fiff sa...

Mycket snygga! O gillar färgen! :-)

lopplisa sa...

Så fina brallor! Ser sommarslappa och superbt sköna ut!!

Elisabet :) sa...

Har precis trillat in på din blogg och blir jätteinspirerad! Kanske dags att ta itu med mina egna tyg- och garnlager. Har börjat en del med stick- och virkprojekt under våren. Även symaskinen har fått komma fram ur skåpet, men det blir mest vardagsföremål - vilket i och för sig inte är fel... Nu är det dags för fler lust-projekt!

Åsa.Li sa...

Snygga och sköna ser de ut att vara:-)

Emma sa...

Jättefina och dom ser mycket sköna ut!