cookies

måndag 26 maj 2014

Välkomna återbruk v 5.

Jag har pinsamt lite att visa. Pinsamt enkla grejer också.
Återbruk behöver visserligen inte innebära att man gör om nåt. Man kan också hitta andra användningsområden av gamla grejer man tänkt slänga.

Ser ni fåglarna? Min faster köpte dom på loppis till min mamma. Hon ville inte ha dom och gav dom till mig som inte heller ville ha dom. Ställde dom vid krukorna och mina barn blev överlyckliga över de fina loppisfynden :-)
Blommorna i krukorna är från mammas trädgård. Hon tyckte lite synd om mig i min trädgårdsmisär så hon plockade upp några plantor och kom med dom planterade och klara i gjuten betong och några krukor. Snällt.
Nedan ser ni en fotogenbehållare som givetvis är tömd på innehåll för typ hundra år sen... Hittade på mammas vind för länge sen och har inte hittat platsen för den. Har varit gömd ute i garaget.  Bredvid ser ni mitt experiment med potatis i säck. Just säcken är grejen här. Jag hade skurtrasor i den och hur många skurtrasor behöver man egentligen? Nej, just det. Inte en hel säck i alla fall. Så ut med dom och i med jord och ett par potatisar. Vips - en liten odling. Repurpose. (Ha. ha ha, tita i fönstret....där är jag....hej på er)
Nästa förslag till er är att hitta nya användningsområden för gamla förpackningar.
Har ni bra förslag - lämna gärna kommentarer så kan det bli ett eget inlägg av era tips lite längre fram.

Här är det en gurkburk modell gigantisk som nu innehåller mitt egengjorda toalettrengöringsmedel dvs ättikssprit med citron i. Häll ättikssprit och stoppa ner citron eller limeskal som blir över efter matlagningen. Låt stå ett par veckor eller längre. Sila bort citronresterna. Används genom att späda med vatten. Fyll en gammal rengöringsflaska och använd i badrummet. Jag brukar droppa i några droppar diskmedel också ibland.
Mamma använde förr mjölkförpackningar för att frysa bär och äppelmos. Klipp av toppen och fyll på med bär. Tejpa igen och stoppa i frysen. Ska vara väl rengjorda förstås.
Citronflaska: Utmärkt flaska för hemgjord saft utan konserveringsmedel. Lagom stor för att saften ska ta slut snabbt så inte innehållet blir gammalt.
I konservburkar ställer jag mina färska kryddor i köket. Snyggt helt enkelt.
Vad hittar ni på?

8 kommentarer:

lopplisa sa...

Nä, inte behöver det vara komplicerat med återbruk! Smart det där att frysa in bär i tomma mjölkförpackningar! Det var särdeles nytt för egen del. Och så fin fotogenbehållare!! Inte utan att jag blir riktigt avis faktiskt! Ha en fortsatt fin vecka!!

Emma sa...

Smarta tips! Har försökt mig på rengöringsmedel men använde då citron/vinäger. Möglade efter ett tag, ättika kanske är bättre!?

hennihenni sa...

Ja det behöver väl inte alltid vara så komplicerat! Många bäckar små...

krajamaria sa...

Fina betongkrukor! Nu blir jag inspirerad att gjuta lite... Gillar också din sista bild, enkelt är bra! :)

Susannesblogg sa...

Man får dela med sig av de man lyckas få ihop. Jag är bara glad att du ordnar denna utmaning!

Susannesblogg sa...

Man får dela med sig av de man lyckas få ihop. Jag är bara glad att du ordnar denna utmaning!

Klockarbarn sa...

Emma: jag tror ättika är bättre. Min står länge och det möglar inte. Läser man amerikanska recept på denna variant så står det white vinegar som är ättika på svenska

bara anna sa...

Jätteroligt att se vad ni hittar på!
Må så gott.