cookies

lördag 22 juni 2013

Klänningar på rad

Jag fortsätter att sy klänningar när jag ändå håller på. Det går undan med denna modellen. Få mönsterdelar som går fort att klippa ut. Ett bra stuvbitsprojekt. Har man inte tyg så det räcker går det ju att ha kjoldelen i ett annat tyg. Dessa går till insamling. Storleken har ett spann på ca 1-2 år. Ingen komplicerad sömnad heller vilket är bra när man vill göra många.

Klänningen i mitten är originalet. Den vita har fått en liten "vinge" till ärm och är sydd av ett örngott som jag tyckte hade så fin blombård. Tänk att ett örngott räcker till en söt klänning!
Den randiga klänningen är gjord av en stuvbit från ett nytt IKEA påslakan (känner ni säkert igen). Den är inte helt klar utan väntar på kantband i hals och nertill på kjolen.
Jag fick tyvärr aldrig iväg mitt paket till "sticka och skicka" men de tar ju mot ändå som tur är. Jag undrar om det inte vore enklare att köra dit grejerna själv än att skicka paket. Det är så många grejer. 

7 kommentarer:

Titti sa...

Söta klänningar, och även schyssta pös-byxor i förrförra inlägget, har också tänkt att sy såna där... men är precis som du, orkar inte rita av mönster, fast jag har i olika tidningar och så, vill också att det ska gå snabbt och lätt, hellre det än evighetslånga perfektionsprojekt!

Anonym sa...

Vad vackra!! Är det eget mönster??
Kan man få del av mönstret!?
Perfekt att så av gamla påslakan..
Monica

Åsa.Li sa...

Riktigt fina klänningar!

Fiff sa...

Så söta de är!

Klockarbarn sa...

Tackar.
Monica:
Jag har inget köpt mönster utan har kopierat av en retroklänning. Du ser originalet bland de tre i översta bilden. Det är den i mitten. Det är ett enkelt mönster och om du vill så kan jag skicka delar till dig om du mailar din adress.

Hanne sa...

Vilka superfina klänningar, precis i min smak. varför lyckas jag aldrig förmå mig att sy flera plagg av samma mönster, det är ju då man får chans att leka lite. ... Måste öva mig på det.

Solveig Lövendahl sa...

Fina!