cookies

lördag 30 juni 2012

Varning - Troschock och en beklädd rumpa

För ett tag sen så hade jag turen att vinna presentkort från LG-sömnad i en utlottning hos Mirre syr. Jag köpte trosmaterial och mönster till flicktrosa och bastrosa till mig. Nu har jag äntligen blivit testat mönstret. Jag gillar breda mormorstrosor så mönstret kunde passa mig rätt bra. Maken gillar inte såna trosor. Tur att det inte är han som ska bära dom....;-))) 
Efter första paret konstaterar jag att modellen behöver kortas av på höjden framtill. Man borde kunna skära ur dom fram bara. Vill nog ha lite mer urskårat för ljumsken också men annars gillar jag att de har bred och hög bakdel. Jag tog lite längre resår i midjan än storleken angav (medium) för att de inte ska sitta för hårt om magen. Visade sig vara ett klokt beslut. Borde ha gjort det till benresåren också för det blev lite onödigt ostretchigt. Kanske är det väldigt beroende på resårtyp eller att de går långt ner i ljumskarna. Lite för långt faktiskt. Ska skära ur där också.

Det är mkt jobb för ett litet plagg men om jag lyckas få till en trosa som funkar och är skön då blir jag lycklig för jag har jättesvårt att hitta underkläder som jag tycker är sköna och som INTE åker in i rumpan eller lägger sig under "kängurupåsen". Ett stort antal trosor ligger i min garderob men det är bara en viss modell som jag använder och trivs med. Ska slänga ut resten...
Att sy sina trosor är ingen besparing men kan vara det om man som jag brukar göra så många felköp. När jag lyckats hitta en bra modell så brukar de inte finnas nästa gång man vill köpa. 

10 kommentarer:

Unknown sa...

Ser sköna ut! Var stolt!

Unknown sa...

Häftiga..

Tyg och otyg sa...

De ser sköna ut, och vilket fint tyg sedan! Jag gillar också den där modellen bäst.

Fangoria sa...

Ser väldigt sköna ut!!
Ja gud jag har också en MÄNGD trosor som bara ligger, nog har man gjort några felköp alltid...

hennihenni sa...

Ja visst är det svårt att hitta bekväma! Så ändrar de lätt i tvätten också tycker jag - eller så är det baken som ändrar :) Bra om du kan hitta ett bekvämt mönster!

Mirre Syr sa...

De ser jättefina ut och jag instämmer med en föregående kommentar; Var stolt! :)

lopplisa sa...

He, he.. jag är till på köpet så gammal att jag kommer ihåg underbyxor med kanal för resåren (vilka förstås byttes ut vid behov, resåren alltså)! Din trosa ser ju hur proffsigt sydd ut som helst! Otroligt!!

Anonym sa...

Förlåt haha men vid första anblicken på bilderna trodde jag att det var designblöjor som din dotter hade på sig eller nåt :-D
Men vid andra anblicken såg jag att blöjan såg lite för stor ut för att sitta på ett barn och vid 3e anblicken såg jag faktiskt att det är trosor på en vuxen människa haha :D

Peter sa...

Jättefina förresten, glömde tillägga! ;D

Sanna sa...

Skitsnygga! Skit i vad gubben anser.. ;) hihi..

Hmm borde ju gå att sprätta upp ett par utav sina skönaste favorit trosor och använda som mönster också..och syr man av tex gamla t-shirts så blir det ju kanske lite billigare ändå.. =)

Kraaaam
Sanna