cookies

lördag 14 februari 2009

Modellernas uppror
Sydda och stickade plagg syns ju bäst på en modell förstås men det kan bli ett väldigt arbete med att få modellerna att stå still. Mina änglar måste dansa så fort de får klänningar eller kjolar på sig. Resultatet ser ni här.
Tröjan kom på men åkte av lika fort. Den är sydd efter ett Ottobre basmönster i stl 98 men jag förlängde både armar och bål. Blev ganska lyckad tycker jag. Dottern tyckte att den blev "bajs-ful". Jo, allt är nämligen bajsigt och kissigt numera. Bålen är mörklila, ärmarna knallrosa och halslinningen är turkos.

Klänningen har ett stickat liv som jag har experimenterat fram - mindre lyckosamt men strunt samma. Jag gjorde först långa band som skulle knytas i ryggen men det blev så himla bylsigt och fult så jag klippte av dom och sydde fast kardborre (blev lika fult det men mindre bylsigt). Axelbanden krullar ihop sig och det beror säkert på att jag valde att sticka en fläta där. Om jag virkar ett varv runt dom så kanske de planar ut lite. Det har inte hjälpt att blocka dom i alla fall.

7 kommentarer:

anna sa...

Känner igen det där :-). Superfin klänning!!

Y sa...

klänningen med stickat liv är jättefin! idag såg jag vuxenplagg i det stuket, klänning med flätstickat liv och blommig vävd nederdel, och förbannade min oförmåga att sticka flätor. Din var ännu snyggare.
Känner för övrigt igen det där med ovilliga modeller. Eller oviilig modell, kanska jag ska säga. Lilla tjejen är än så länge morsans supporter.

Mannagryn sa...

Hej! Svårt det där med barn modeller. Vet att du tycker om grönt det finns nämligen grön manchester på det stället jag har berättat om tidigare.

Hello sa...

Vad som skulle vara mindre lyckosamt med den klänningen kan då inte jag se! Den är ju superfin!!

Anna sa...

Bajsroliga bilder! Dessutom en väldigt fin klänning!

Doris_Assar sa...

Hahaa.. jo det där känner man igen! :-D

Lykke sa...

Oj, hva den var nyyydelig! Jenta også!