cookies

lördag 21 februari 2009

Glad haklapp och necessär


Det är prickig vaxduk och egentillverkad snedslå till haklappen.Sen är det en söt liten necessär till barnen att ha smågrejer i om de vill.

Jag passade på att köpa en snedslåvikare från Stoff&Stil när jag ändå handlade tyger. 18 mm blev mitt val och det är jag nöjd med. Gud vilket jobb det är förresten att göra egna snedslåband. Men det är kul att kunna välja vilket tyg man känner för. Här har jag valt rutigt tyg från en kasserad rullgardin från IKEA. Det är bara synd att färgerna inte kommer fram med kameran.

5 kommentarer:

anna sa...

Jättefina! Läcker snedslå!!!

Ceci sa...

Vilka härliga färger, känns vårigt och friskt nu när det bara snöar och snöar =)

Stora lilla j sa...

Superfint, vad läckert med rutigt kantband! Och smart som en form av återvinning man inte ofta tänker på! Härliga färger, som alltid hos dig. :)

angelmax sa...

hej har oxå köpt det vaxtyget för att göra haklappar tycker du att det blev hårt eller helt okej, jag tycker att tyget är lite hårt så jag har inte tagit mig tid att sy någon ännu men färgen är ju bara för härlig så jag vill gärna sy i det.

Anonym sa...

Först blev jag lite orolig för det kändes så hårt men jag klippte ut en haklapp och så strök jag försiktigt på låg värme (baksidan) för att få bort alla fula veck som blev under frakten. Jag brukar ju sy i vaxduk så jag tycker att det är okej. Brukar du sy i vaxat tyg så är det nog hårt vid jämförelse. Det blev lite väl hårt för en trekantsnecessär i alla fall. SYdda vanliga necessärer och då funkar det tycker jag.
/Klockarbarn