cookies

onsdag 25 februari 2009

Lila bralls


Det blev fel i tanken när jag gjorde dessa byxor igårkväll. För små och fel mönster. Jag tog mönstret från Åsa Lennartssons bok "sy i mjuka tyger". Det blev för tight för min kräsna dotter. Byxorna skär in i ändan säger hon och det kan ju aldrig vara skönt så man får förstå henne. Får se om lillasyrran kan ta dom istället. Får väl klippa av byxorna på längden bara.

Jag försökte mig på att sy fast resåren i midjan men jag lyckas verkligen inte. Det blir så himla ojämt och fult. Det borde ju vara den enklaste grej men nej inte för mig. Det är resår nertill också, vilket hon inte heller gillar. Får väl fortsätta med muddväv då. Tyckte det bara kunde vara enkelt utan eftersom jag inte äger muddväv i alla olika färger och har inte lust att köpa det heller.

7 kommentarer:

OttoPippi sa...

Så synd att det blev fel... De är ju så härliga i sin färg!!!

Jag har sytt midjeresår för fulla muggar på sistone och mitt tips är att dra i resåren lite extra när du syr fast den. Då blir det snygga rynkor och inte bulsiga :-)
Muddväv är ju så himla dyrt...

OttoPippi sa...

Jag syr en ring först. Tar midjemått för storleken, klipper till en 5 cm mindre bit, syr ihop den (då blir resåren ca 7 cm mindre än midjan). Syr fast rundeln och drar i den samtidigt. Viker ner (min resår är 2,5 cm bred och det blir bra tycker jag) syr fast igen och drar nu med så tynket blir snyggt Voila!! Men visst är det så att man egentligen aldrig skall sy för trött, varför gör man alltid det felet???
Lycka till nästa gång!

Lilla K sa...

Ja, de barnen, de barnen!! =) Vilka krav de ställer på oss, eller hur!? Jag tycker att de är fina och de ser supermysiga ut!!

anna sa...

Härlig färg! De blir nog toppen till lillasyster!

Anonym sa...

Du är inte bortglömd, dina grytlappar är på väg. MEN vägen dit har varit snårig, trots att jag provsydde andra ville det sig inte som jag ville.

maja sa...

du kan alltid sy en mudd áv samma tyg som byxorna. det har jag sjort flera gånger, kolla bara hur elastiskt tyget är.

Heimlaga sa...

Lennartssons mönster är nog väldigt små. Jämförde tröjmönster i dag. Lennartssons 115 var smalare än Meedom 98 form 2, och ungefär lika lång...