cookies

torsdag 6 mars 2008

Necessär till hemlisen


Jag sydde en necessär till min hemlis. Stadgade upp yttertyget med viledon och sen la jag in ett halkigt och glansigt fodertyg för att får en bra insida som känns lite lyxigare än bomull. Sydde även i band på sidorna inuti för att det skulle stadga upp kanterna ännu mer. En tryckknapp som stängning (syns inte på bilden). Kanske kardborre hade varit bättre. Absolut hade dragkedja varit bäst men jag hade ingen hemma och ville bli klar före jobbstarten.

Jag gjorde en bodyförlängare som ett litet "tips" till hemsydda bodysar (det är den med stjärnor). Det är ju kul att kunna använda bodyn länge och jag tycker att det är i grenen de ofta blir för små först. En trikåbit med tryckknappar i princip att knäppa som förlängning. Jättebra att sy en sån också när man ändå syr en body.

Robotbörs till hemlisens gosse så att han också fick nåt ur paketet. Dragkedja och bara enkelt ihopsydd. Inga konstigheter.

Mina tunikor har ni ju sett förut så detta är ingen nyhet direkt. Jag har stickat i Bambino bomull som är ett litet tunnare garn än jag brukar använda. Därför gick jag upp till stl 86 i mönstret så att den inte skulle bli för liten. Det ser ut som det blev en stl 68/74.

6 kommentarer:

Carolina sa...

Och jag skulle nästan säga att tunikan är stl 68. Fick så mycket beröm för den igår, jättekul.

Har du sett kommentarerna i min blogg? Det är många som uttryckt att det nog är det finaste paketet de sett :)

Anonym sa...

Det var roligt att höra och läsa. Det glädjer mig verkligen.
/Klockarbarn

Jes sa...

Superfint paket du skickat är så imponerad över dinna tunikor du är grym på att sticka!!!

Ceci sa...

Vilket jättefint hemlispaket! Helt underbar badrock och den stickade tunikan är ju "to die for"!

antfarm sa...

Ohh, vad fina grejer du gjort. Jag kommer nog allt ihåg att du var en väldigt bra hemlis. (Inte för att det är något fel på den jag har nu, måste jag väl tillägga) Men det är alltid något speciellt med den första... (Hi hi)

Anonym sa...

Antfarm & ni andra: tack ska ni ha för de orden.

/Klockarbarn