cookies

fredag 5 februari 2016

Oväntat av rester

Det var länge sen!
God fortsättning på det nya året!

Häromdagen fick jag för mig att ta hand om brödet innan det blev dåligt. Hembakat bröd som legat nån dag för länge blir gärna lite torrt och då blir det inte uppätet. Men det är ju inget annat fel på det egentligen så jag gjorde som man gjorde förr. Skorpor.

Skar upp dom i lagom bitar och skjuts in i ugnen en liten stund på 100 grader. Ugnen var uppvärmd efter matlagningen så jag passade på. Ganska oväntat uppskattade barnen skoporna och tog t om med sig som mellis till skolan. Torrt bröd. Oväntat.

De tog slut i ett nafs och brödet behövde inte kastas bort. Äter man inte skorpor så kan man göra som min mamma gjorde när jag var liten och mortla skorporna till ströbröd.

Återvinning!

4 kommentarer:

hennihenni sa...

Fattig riddare går också bra att göra av gammalt bröd :)

Trådanten sa...

Jag brukar bli överraskad över hur lätt det är att ta vara på överbliven mat. Ett annat bra sätt att ta vara på gammalt bröd är att rosta det i kuber men olja och kryddor till magiskt goda krutonger. Lyxigt att kunna frossa i till sallader och soppor!

Sanna sa...

Så brukar jag också göra, funkar med tex vetebröd också =)
Ströbröd mal jag i mandelkvarnen, enkelt och smidigt =)

Åsa Lindmo sa...

Perfekt! De tipset tar jag med mig:-)