cookies

måndag 30 november 2015

Pysselutmaningen jul del 5

Tiden går snabbt nu till jul. 5 veckor har redan passerat av vår utmaning. Tacka för att ni förgyller tiden fram till jul för mig!

Trodde att jag skulle hinna göra nåt julpynt till denna veckan men tiden rann iväg.
Har börjat på en Tildatomte som legat här hemma i minst 4 år. Nu äntligen är jag på gång med den.
Ska väl ändå bli klar till jul i alla fall....


En bebisbody i stl 68 som blir en julklapp. Det är en beställares julklapp och inte min. Men eftersom jag gjort den så får den passa in här. Mönster är ett ihopplock från Otteobre och en loppisfyndad body. Ett tips ! Har ni inget mönster? Gå till lokal loppisaffär och köp ett plagg i rätt storlek. Rita av. Det blir ett billigt mönster. Jag gav 20 kr för min body och jag klippte aldrig itu den så jag kan dessutom lämna tillbaka den sen.

Sist ut är ett par kalsonger. De saknar resåren upptill eftersom jag inte har kalsongresår hemma. Jag som nästan har allt men ändå fattas det saker. Jag tänker nog hoppa över resåren och testa att sy en linning av samma tyg istället. Min gubbe gillar INTE när det sitter åt och klagar ofta på köpefillingars hårda resår. Vad tror ni, kan det funka?
Uppdatering 2/12 : Jo det funkar att använda samma tyg som linning. Jag fick ett sms av maken på jobbet. BÄSTA kalsongerna ever!!!
 Jag syr några par till att ge bort till julafton också. Har ni inte testat att sy underkläder så gör det vettja. Jag har jobbarkompisar som tycker mina trosor är de bästa som går att uppbringa. Jag lovar att ni också kommer få såna kommentarer om ni syr några. 9 kommentarer:

lopplisa sa...

Smarta och fina tips! Vi får väl ta del av tomtens fortsatta tillblivelse framöver :) Kan tyvärr inte råda i kalsongfrågan, är helt enkelt för oerfaren. Själv skulle jag behöva försöka sy en latexfri bh någon gång. På sommaren får jag annars gå med linne både över och under bh:n! Annars kliar det :(

Klockarbarn sa...

Bh ja, Det har jag tre stycken liggandes och väntar på att bli gjorda. Jag kan inte ta mig för att börja ens.
Har aldrig tänkt på latex i bhar. Är det resåren som innehåller det?

Katarina sa...

Vad mycket du har fått gjort! Att sy egna underkläder känns så avancerat så jag skyggar för det. Men jag lagade iaf lite kläder nu när jag hade symaskinen framme, inte illa för att vara jag.

hennihenni sa...

Kunde muddresår funka i kallingarna? Jag har egna trosor på listan över saker jag borde testa, kanske det blir av år 2019 eller så!!

lopplisa sa...

Ja, just det "Klockis"! :) Det är resåren som gör det hela outhärdligt! Undrar just vad det kan finnas för alternativ?

Borgmästaren sa...

Superbra tips med loppiskläder. Jag tog en av våra gamla tröjor och ritade av men kunde inte förlänga tanken och tänka loppiskläder. Ibland är man enkelspårig och behöver lite hjälp på traven. Nu blev tröjan ingen höjdare, mycket pga att jag inte hittade bra söm till trikå på maskinen så det blir nog inga fler plagg.

Trådanten sa...

Jag tycker också att det tar emot att sy underkläder. Skulle vara kul med en sewalong efter jul? Om du skulle vilja dela med dig av alla dina tips!

Sanna sa...

Åh jag skulle också vilja vara duktigare att sy, verkar ju kanon att kunna sy egna underkläder...funkar det på en vanlig maskin med typ bara sicksack och rak söm?

SV: Tack för omtanken, jag trampar vatten och håller näsan över vattenytan.

Kram
Sanna

Klockarbarn sa...

Sanna: Man kan sy med vanlig symaskin. Liten sicksack funkar utmärkt. Jag använder ofta 3-steg sicksack som är stretchig.