cookies

måndag 9 november 2015

Julpyssel vecka 2

Välkomna igen!
Jag har planerat att göra ett julpynt men kommer mig inte för det när jag samtidigt går ut i trädgården och ser blommande Klematis, rosor och grodor i dammen. Jag väntar med det nån vecka till.....

Istället plockar jag upp ett pyssel jag gjort tidigare. Att göra garn/snöre med tygrester eller gamla trasiga kläder som är bortom räddning. Trikåtyg är lättast att arbeta med, tycker jag.

Snöret kan man sen använda till att slår in julklappar. Eller så skapar man en julklapp av materialet.
Jag använder själv grytunderlägg som jag gjort. Stickar dom med stickor nr 8 eller 9 (testa dig fram eftersom det handlar om hur tjockt ditt snöre är).  Ska det vara ett underlägg får det ju gärna vara tätt och inte för lösa maskor.

Sorry för usla mobilfoto i dåligt ljus.
        

        Välkomna med ert bidrag.


6 kommentarer:

Katarina sa...

Vad bra att du tipsade om snörerna igen för jag tänkte förra gången att sådana ska jag göra till paketinslagning men sedan glömde jag bort det.

lopplisa sa...

Spännande och rolig, annorlunda teknik! Minns att jag sett dej göra snören tidigare, men inte något stickat alster. Så fint det blev!

Trådanten sa...

Ditt underlägg blev jättefint! Tekniken får mig att tänka på farmors hemmavävda mattor. Tror att jag måste göra några jag också!

hennihenni sa...

Roligt att folk pysslar på! Själv har jag sjukstuga hemma men hoppas komma igen nästa vecka istället.

Susanne Johansson sa...

Ja att julpyssla är inte alltid så inspirerande ännu. Bra att det går att använda förra årets julpyssel att dela. Kanon bra återbruk med trikåsnören.

Jessika sa...

Jag har lite tråd som jag tvinnat upp, kanske ska prova att virka något... Jag har bara använt det som presentsnöre hittills.