cookies

måndag 4 maj 2015

Återbruksvecka nr 7

Välkomna till denna näst sista omgång. Tiden går fort när man har roligt, eller hur.

Denna gång har jag sytt av gamla lakan och tygslattar som blivit över.

Först ut ett litet gäng fiskar. Gjorda av tygrester som blivit över fr projekt. Gissa hur mycket slattar man har efter att ha sytt i 8 år....stoppningen är en gammal kudde som var rätt obekväm. Körde den i tvättmaskinen och sen återanvänder jag stoppningen. Knappar är som alltid loppisfynd eller ärvda. Det var läääänge sen jag köpte nya knappar.

 En monstruöst snygg docka blev det också. Här är det också tygslattar från loppisfyndade tyger. Garnrester som hår och rosetten är ett sånt där som finns i köpetröjor (för att hänga bra på galgar antar jag). Kläderna är mattrasor som jag sytt på. Många skarvar böev det men det ger ett litet rufsigare intryck som jag var ute efter. Dockan ser snäll ut tycker jag så därför.....
 Målade jag lite för att hon skulle få mer djup. Munnen har jag klippt upp och på baksidan finns röd velour som syddes fast med de stygn ni ser över munnen.
Tycker hon ser störtcool ut och mina tjejer gillar henne skarpt. De är också 9 och 10 år. Ett mindre barn tycker nog att hon är läskig.
Nästa monster fick en öppningsbar mun. Det går att dra upp dragkedjan och då visas några tänder.
Dockorna är sydda tidigare och väntade bara på att få "ansikte" så jag passade på när färgerna var framme. De är också gjorda av tygrester.


Vad har ni själva hittat på?

7 kommentarer:

Katarina sa...

Hua vilka ruskdockor :-) Den rosa klänningen på vanliga dockan ger nostalgikickar, mina föräldrar hade sådana påslakansset när jag var liten och jag ärvde sedan ett örngott som har varit med mig på resor.

Klockarbarn sa...

Det tyget kommer från ett påslakan som jag loppisköpt för ganska länge sen. Jag hittade också senare två örngott, ett rosa och ett ljusblått. Tyvärr var alla tunna och slitna i tyget. Jag har fått klippa ut de bästa delarna i lakanet.

Katarina sa...

Såg nu att jag hade missat att länka till dig men nu är det fixat.

Sara Mattsson sa...

Äntligen lyckades jag få med ett bidrag! Yeay!
Häftiga dockor =)

hennihenni sa...

Gillar verkligen fiskarna! Bara nysytt för mig den här veckan (det lilla jag lyckats sy) så nu får jag skärpa mig till sista måndagen...

Linda sa...

Jättefina fiskar och dockor! Härligt återbruk!

Kullerbyttatextil sa...

Kul och behövligt att göra av tyglagret ibland! Har inte lyckats få ihop något de senaste veckorna. Hoppas få till något till nästa måndag! Idéerna finns! 😊