cookies

måndag 30 juni 2014

Välkomna till återbruk del 10

Utmaningen vecka 10. Denna gång är det en riktigt utmaning för mig och jag tänkte be er om hjälp.

Jag har en låda som jag hittade i pappas sommarstuga. Det var när dom precis hade köpt stugan och skulle ta upp vinden för att göra loft. I all sågspån låg en låda och bredvid låg ett ekorreskelett.....ugh...
Lådan luktade olja inuti och var i en konstig grön färg som jag inte gillade, men jag gillade själva lådan. Jag slipade bort färgen och hittade en annan grön nyans under. Men den luktade fortfarande illa inuti. Nu har den stått i ca 15 år eller mer och den avger fortfarande lite lukt men bara om man sticker ner näsan ordentligt och det gör jag ju inte...

Jag har sparat den och flyttat runt på den. Har ingen idé om vad jag ska ha den till. Det senast jag tänkte var att jag skulle sätta i hyllplan i den och sätta på väggen. Vore ju bra tycker jag. Tänkte ett medicinskåp eller ett mer öppet med saker man vill ska synas. Jag tänker mig placeringen i köket. På bilden ser ni att färgerna passar...
Men sen har den ju en konstig funktion av att kunna "fläkas" ut. Ska man spika ner den kanten eller låta den vara som det är? Det blir då svårt att sätta hyllplan tänker jag.
Hjälp mig. Kom med idéer. Vad skulle ni ha lådan till? Tycker ni om den? Man kan inte ha saker i den som kan ta åt sig av doft även om den numera är ganska svag. Vad tror ni den har använts till? Jag har funderat men kommer inte på det. En slags verktygslåda? Verkar opraktisk...Apropå en annan sak. Jag måste göra nåt åt all spam. Jag får kanske 5-8 om dagen på min blogg. Hopplöst.

Vad har ni hittat på?

9 kommentarer:

lopplisa sa...

Så fin! Ja, nu vet jag inte storleken direkt och jag har ingen aning om den tidigare användningen. Mystiskt att man kan fälla ner fronten. Om jag hade haft små barn och lukten försvann, hade jag nog målat den och fäst lådan på väggen. Vidare hade jag satt någon anordning, typ klaffbord, så att fronten hade något att vila på. I locket hade jag fäst burkar för pennor och andra skrivbordsgrejor, så att anordningen kunde användas som skrivbord/pulpet. Klart slut!

lopplisa sa...

Forts.. (trots tidigare klart slut..) Ja, så klart hade fronten kunnat stängas igen med hasp och locket fällas ner, vid icke användning. Nu, klart slut :)

Tyg och otyg sa...

Ingen aning vad den kan ha använts till, men när det gäller lukt sägs ju ättika vara bra. Jag har provat det själv på en byrå en gång och var väl inte superimpad av resultatet direkt, men det är ju enkelt och billigt att prova. Annars kan du ju prova att måla insidan. I och med att det inte luktar så mycket kanske det räcker emd vanlig färg, annars finns det ju sådan där spärrfärg att måla med också.

Jag har också spamproblem, förresten. Skräppostfiltret verkar dock fungera bra och fångar upp i princip alla spamkommentarer, men ändå tråkigt.

Klockarbarn sa...

Doften inuti luktar som gammal maskin. Olja liksom.

hennihenni sa...

Häftig låda, gillar lopplisas idé också :)
Nu gissar jag hejvilt, men undras om lukten skulle avdunsta i värme? Ha lådan öppen i gassande solsken? (eller kanske i bastun?)

Kullerbyttatextil sa...

Mycket fin låda!!! Tänkte också på att måla med någon form av spärrfärg för att få bort lukten. Vet inte heller vad den kan ha använts till, men har för mig att jag sett samma "lucka" på gamla skrivmaskinslådor där maskinen stått kvar i lådan och man bara fällt ner luckan när man använt den. Men den här verkar inte rätt i storlek för just skrivmaskin. Mysko, men väldigt fin och kul! Kan kanske bli en slöjdlåda för allt material man vill ha med sig. Allt finns i lådor i den stora lådan. Man ställer den på kanten på ett bord, fäller ner luckan där man har krokar där man kan hänga sin sax, broderigarn, marsma m.m. Allt lätt till hands! Lycka till! :)

Emma sa...

Spännande! Har inga tips att ge, är en novis på trä och färg. Får också väldigt mycket skräppost, men filtret är bra, inget publiceras. Du kan ju aktivera att man måste skriva in kod för att kommentera, men det är tråkigt , jag själv orkar aldrig kommentera på bloggar där jag måste skriva in oläsliga koder. Lycka till!

Haha, skulle skicka iväg och såg du aktiverat just detta, och jag som skriver på telefonen har extremt svårt att se vad det står! Gör ett försök till :)

Thelma och jag sa...

Jag skulle klä den med plast på insidan o sedan plantera blommor i /pia

Klockarbarn sa...

Ja det är verkligen inte roligt med filter. Jag har haft kommentarsgranskning förut istället och alla kommentarer landar i min mailinkorg. Då hamnar inte skräpposten på bloggen men de hamnar i alla fall i min inkorg och som sagt, det är en hel del.