cookies

lördag 7 juni 2014

Sy-flow

Jag tror jag kommit ur sy-koman.
Fick ett uppdrag av ena dotterns bästa kompis mamma. Hängde ni med där ;-)
Mamman är gravid och har haft svårt att hitta byxor. Uppdraget är att sy två trekvartsbyxor och två långbyxor. Så jag har gjort de båda korta och i vanlig ordning blev jag så ivrig att lämna över att jag glömde fota resultatet. Fick ett sms som sa att de satt snyggt så jag antar att det blev bra trots allt.
Ska se om jag kan få henne att posera nån gång.

Det blev inte mkt tyg över men det räckte till två par trosor. Ett par till mig och ett par gravidtrosor.
Tänkte som en liten bonus, både till mig själv och till beställaren, med extra låg front för att ligga bekvämt under magen. Höga trosor i kombo med såna här höga byxor känns som det blir mkt tyg som värmer onödigt när det är sommar.
Här är resultatet. Ska bli spännande hur de känns på när man har stor mage.

  Dess tygerna har jag sytt av.... det blir leopard trosor också, hahaha.

Kolla dotterns återbruksmonster. Hon fick rita på ett papper först som mall. Sen nålade vi fast mallen direkt på tyget som var dubbelvikt. Klippte runt om och sydde ihop på maskin (fick jag göra). Sen har hon stoppat och sytt på dekorationen. Så nöjd och lycklig över resultatet att Svenska nationalis (han heter tydligen så eftersom han är guloch blå på ena sidan och kom till på nationaldagen ha ha ha) fick vara sängkompis hela natten. När jag gick och la mig så höll hon om honom när hon sov. På morgonen berättade hon att hon sovit som en stock och det var monstrets förtjänst sa hon. Hade tydlingen inget att göra med att hon la sig skitsent ;-)

4 kommentarer:

Fiff sa...

Härligt att komma ut koman! Vilket fantastiskt fint monster! :-)

Jessika sa...

Härligt att du kommit in i ett sy-flow! De leopardtrosorna kommer nog bli en hit. :)
Djuret blev fint, kul när barnen blir stolta över något de gjort själva!

Åsa.Li sa...

Härligt själv är jag inne i en tung period. Monstret var tok fint! Har fortfarande inte kommit mig för att sy underkläder men plötsligt händer det:-)

Kullerbyttatextil sa...

Vilket härligt monster!