cookies

lördag 8 september 2012

Jag är förlåten

Stora E behöver byxor. Hon avskyr i vanlig ordning det mesta som handlas hem. Därför syr jag. Trots att fickorna hamnade i olika höjd så är jag förlåten. De används ändå och hon har inte upptäckt det än. Hoppas inte nån skarpsynt klasskompis påtalar detta. Sydda i sweatshirtstyg. Borde väl ha markerat först var jag skulle sy fast fickorna men när det var nålat såg det så lika ut. Sen blev det så fel. Stickningarna på fickorna gjorde i alla fall en helt svart mjukisbyxa mycket roligare.
 Ikväll ska samma tös gå på kalas. Nu börjar de bli stora. Det är första gången det är kalas på kvällen istället för mitt på dagen. Barnsliga mössor duger inte heller längre men det gjorde denna mössa med reflexbokstav på. Är man 7 år så är man. Då duger bara "tuffa" grejer. Vad det nu innebär. Antagligen inte samma som jag tycker är tufft.
 Till Afrika går det iväg ännu ett lapptäcke och denna gången har jag plockat från trikåresterna. Sömmarna är gjorda med overlocken och ligger på framsidan av filten så att insidan ska vara så mjuk och skön som möjligt. Jag har valt att inte "fodra" den med nåt annat tyg. Funderar bara på om den ska få nåt kantning av nåt slag och hur det då ska göras för att bli snyggt. Tycker nog att en kantning ger en snyggare finish och ser mer arbetad ut. Nåt enhetligt som håller ihop röran.

1 kommentar:

MinaMirakel sa...

Det är spännande det här med att ungarna blir stora, min största tjej på 12 år var på översovningsparty i natt och kommer inte hem förren kl 11:00 idag (spännande)!/Åsa