cookies

söndag 20 november 2011

Jag har inga idéer och snart är det jul

Jag är inget stort fan av julen. Man får försöka bjuda till lite ändå pga familjen. Jag har trots allt gått från att hata den till att tycka ledigheten är rätt skön och en mysig hemmakväll med sin egna lilla familj är helt okej. Det är inte ens kul att köpa julklappar. Det känns bara som ett påtvingat måste. Jag ger bort saker hela året när jag känner för det istället. MEN förväntningarna är stora hos de andra familjemedlemmarna så då blir det julklappar såklart. Vad ska man ge till sin man då? Vad ska man ge till sina barn? Jag är helt nollad i huvudet och tänkte i alla fall påbörja planeringen nu så jag slipper stressen sen. Har ni några idéer, snälla....

Uppdatering för julklappstorka....här finns en del småtips

5 kommentarer:

Stickglada Mormor! sa...

Ja du, det är samma öken här i hjärnan i år....men jag har sett på nån annans sida att hon ger bort olika garn å så får mottagaren bestämma vad det ska bli av garnet så stickar/virkar hon det....passar kanske bäst lite äldre och sen ska man vara medveten om att själva "klappen" kommer efter jul...Vi brukar anordna ett julklappsspel för alla familjemedlemmar över 18 år (valfri åldersgräns) Alla under 18 får klappar ;)Vi andra köper varsina två klappar, med ett värde vi gemensamt bestämt, och sedan myser vi med spel hela kvällen där vinnarna får välja paket...(enkel beskrivning)Vi har väldigt trevlig och var år har sitt eget julklappstema.
Ha de så gott du kan inför julestök å bök!
Kram Azta

hennihenni sa...

Att handla julklappar kan vara jobbigt. Jag försöker att ge så många egengjorda presenter som möjligt i år. Några förslag är smaksatt salt, kryddade mandlar, sylt/marmelad/saft, stickade sockor, pulsvärmare, förkläde, sykit på burk, nyckelring et.c. Det viktiga är ju verkligen inte det ekonomiska värdet på presenten utan att den är personlig och genomtänkt. Hoppas du kommer på något utan att det blir en allt för tung börda!

hennihenni sa...

Kom på några idéer till; lapptäcke, leksaksmat, kakmix på burk och necessär. Det borde täcka de flesta från spädbarn till "åldring". Och av en händelse har jag gjort flera av mina förslag, bilder finns på bloggen. Lycka till :)

Ewa sa...

Till mannen köper du kallingar eller strumpor, o så förvarnar du honom på det, så får han nåt att öppna o nåt man alltid behöver! Hennihennis kakmix-idé är super tycker jag! Skriv instruktioner på en etikett o klistra fast o så tar du nåra av dina fina tyger o gör en hätta till locket ( så slipper du gå till återvinningen med massa glasburkar dessutom)ungarna dina känner jag ju inte så de får du klura ut själv hahaha min lillfis är så enkel så det räcker att vi ger honom några små "Blissten Kiiin" (blixten Mcqueen från disneys bilar) bilar så leker han glatt hela dagen, han kommer få så mycket klappar av far/mor-föräldrarna ändå (så brukar det ju va)

Fröken Pyssel sa...

Känner igen mig. Tycker allt med julen bara är ett enda stort måste, men anstränger mig för familjen...

Hmm.. julklappstips.. Kommer själv att köpa duplo till lillasyster och en frisyrdocka till storasyster (så slipper jag sitta frisyrdocka själv, vilket jag fullkomligt avskyr ;-)). Till mannen.. hmm.. som vanligt ingen aning :-S I helgen överraskade jag honom med islandshästridning i skogen. Ingen av oss har ridit tidgare. Det var jättemysigt. Jag var iof livrädd, men sambon älskade det. Upplevelser är alltid bra presenter.