cookies

onsdag 22 september 2010

Vintersaker

Mössorna är från ett eget mönster och stickade av mina restgarner från baskettossorna. De kliar lite enligt Elvira så jag får nog fodra dom.

Vantarna har jag klippt ut efter Elviras händer. De kommer att matcha hennes fleecemössa i höst/vinter. Sockorna har jag stickat efter ett mönster från Garnstudio men med modifieringar (som vanligt).

4 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Jättefint alltihop! Blev särskilt förtjust i zickzack-mössan.

Anonym sa...

Tack. Jag är själv rätt nöjd med zickzack-mössan. Mönsterstickningen gör tyvärr att den blir ganska stum och inte lika töjbar som andra stickade mössor. Det blir inte så mkt växtmån då.
/klockarbarn

Charleston sa...

Gillar också zickzack-mössan. Hur fodrar man bäst en stickad mössa? för fodret måste ju töja ungefär lika mycket som den stickade mössan. Det har jag grubblat på ganska länge :-)

klockarbarn sa...

charleston: Jag brukar använda stretchig trikå och man får inte göra trikådelen för tajt. Det är klart att mössan blir lite mindre pga att trikån tar lite plats men då får man ta till lite i storlek på stickningen istället från början. Jag tycker inte att det påverkar så mkt annars. Jag väljer oftast den tunnaste trikå jag kan hitta. Fleece är inte lika töjbart så det anvnder jag inte. Någon ulltrikå hade ju varit det absolut bästa antar jag men har aldrig provat.