cookies

söndag 19 september 2010

Nä nu har jag tröttnat - lite hjälp här.

På min gamla symaskin från 70 talet. Funkar jättebra till tjockatyger och har funkat för tunna tyger. Nu behöver den nog service men frågan är om jag ska kosta på den det eller om den är slut helt enkelt. Den låter värre än någonsin.
Annars ska jag köpa en ny. Men vad?
Behovet är att klara att fålla trikåtyger och den ska ha inställbart pressarfotstryck. Sen gör det inget om den har lite dekorsömmar och knapphål osv.
Jag har kikat lite på:
Pfaff select 3.0
Janome 4030

Jag har en Pfaff hobbylock som jag är nöjde med så det är en vanlig maskin jag behöver och priset får inte bli för högt för så mkt syr jag inte men det får inte vara ett krångel heller.
Några intressanta förslag och erfarenheter som ni vill dela med er av?

5 kommentarer:

Thea sa...

Jag köpte en Pfaff Select 3.0 för en vecka sedan. Då hade jag suktat i två år och sedan ledsnade jag tillslut på min Husqvarnas oförmåga att sy snygga sömmar. Pfaffen syr jättefint! Jag hade ju testat den ett par gånger innan och dubbelmatningen är kanon. Även utan övermatning syr den jättebra både i stretchiga och kraftiga tyger. Men reglerbart pressarfotstryck?? Jag letade, men undrar om den verkligen har det??? Har du kollat?

Annars tror jag maskner från 60-taler är pålitliga slitvargar som kan vara vädra att satsa på. I alla fall om de är av ett bra märke. Men det är bara min egen gissning utifrån känslan att det som gjordes då är med omsorgsfullt gjort...
Lycka till, maila om du vill bolla mer!

Roblin sa...

Jag har en 4030 i min maskinpark, som just nu är min extramaskin. Egentligen hade jag tänkt sälja den, men jag är lite för kär i den för att göra det.
Jag tycker att den är superbra!

klockarbarn sa...

Thea: Nej, det finns inte ställbart pressarfotstryck men jag undrar om över- & undermatarfunktionen kan kompensera för det?

Jah har en Husqvarna 2000 som jag är lite irriterad på just nu.
/KLockarbarn

Hello sa...

Hq 2000 ska du absolut kosta på en service! Många är de proffssömmerskor som syr på en sådan. Den är ju helt mekanisk, så det går alltid att laga och byta ut. Min mor bytte bort sin för snart 20 år sen och hon ångrar sig än... ;)

Simons mamma, Gunilla sa...

Instämmer med föregående.
Köp möjligen en till och behåll din 2000, starkare maskin får man leta efter.
Jag bytte ut min för 15 år sedan och jag ångrar mej fortfarande.