cookies

lördag 26 september 2009

Ny maskin???? Tipsa mig....vinn tossor


(bilder lånade från ) http://www.sycenter.se/hagagatan/indexhaga.htm

Jag vill inte sätta mig vid min strulmaskin. Trist men sant. Jag avskyr när teknik krånglar. Min fundering är om jag inte ska strunta i den och köpa mig en ny. En som man slipper ställa in trådspänning och som inte känner av olika trådtjocklek. Det är det som just nu verkar ge mig problem (Pfaff). Jag måste kanske satsa lite mer pengar för att få en stabilare maskin? Jag vet inte. Vet ni? När jag sökt på nätet, utan att ha letat ihjäl mig, så verkar det vara Babylock som har de egenskaperna. Ni som provsytt eller äger en kan väl tipsa mig eller skriva en liten enkel recension om hur maskinerna funkar för er. Mycket pengar men det kanske är värt det? Eller har ni tips på en annan BRA maskin som känns pålitlig och enkel? Det ska vara en "tuta och kör-maskin".De som bidrar med detta får vara med i en alldeles egen utlottning av Klockarbarns populära baskettossor. Jag vill ha många tips och tankar så ös på nu. Drar en vinnare i mitten av okt.

11 kommentarer:

Carolina sa...

Har tyvärr ingen erfarenhet av Babylock, däremot är jag väldigt glad för min Huskylock 901, den går som en klocka, har aldrig strulat och är lätt att ställa in. Nackdelen är ju då att man måste ställa in, men det är så lätt så det gör iaf mig ingenting.

Mirrezz sa...

janome 744d är superbillig (nästintill) på smd,och det är en kanonmaskin! Bara att tuta och köra-krånglar aldrig!Har haft min i runt ett år och min kompis i kanske 4år-har aldrig varit ngt problem.
Går mjukt och tyst,sömmarna blir perfekt... ja jag är så glad över min maskin! =) (har tidigare haft strulmaskiner...)

Strömming sa...

Jag har heller ingen erfarnhet av Babylock men min Huskylock 901 har, precis som Carolina skriver, aldrig strulat på de 18 månader som jag har haft den (och sytt på den som en tok) Man måste ställa in allt själv på den eftersom det är en enkel maskin men jag tycker inte att det har varit något problem med det, det är väldigt enkelt att få det bra. Ibland vill jag ha en maskin som ställer in diffen själv men då tänker jag att ju mer maskinen "gör själv" desto mer finns det som kan bli fel.

Hoppas att du hittar en maskin som inte bråkar med dig!

Anonym sa...

Jag har en babylock evolve sedan i feburari och jag angrar mig inte ett dugg att jag la pengarna! hade samma tankar som du att jag ville ha en maskin som SYR när jag vill sy. hade ingen lust att krangla längre (hade en singer 754 innan)
den har inte gjort problem en ända gang sen dess. automatiskt tradspänning. ibland har jag olika tjocklekar pa traderna jag syr med - bara dom 2 översta (i nalarna) har samma tjocklek inget problem.
nackdelar: ingen friarm och gappet mellan pressarfoten och bordet är lite litet. annars kanon!! en dröm att sy med :)
svarar gärna pa fragor om du undrar nagot...

Kristin sa...

jeg har en babylock imagine wave og er storfornøyd. Babylock anbefales på det sterkeste!

Nilla sa...

Har ingen erfarenhet av maskinerna som du kikat på men vill instämma med mirezz. Jag har också en Janome 744D som jag är supernöjd med. Tutr och kör! Brukar också köra m olika trådkvaliteter men maskinen är inte kinkig.

Strumpetossa sa...

Har heller ingen erfarenhet av babylock men själv har jag en Pfaff coverlock 4862. Det är en superbra overlock som jag tycker funkar kanon. Tyvärr har jag inte lyckats klara få täcksömmen bra än men ska testa den lite mer så jag får ordning på just täcksömmen. Annars är den kanon!!

CRocoFin sa...

Vad glad jag blir att du har ställt denna fråga. Jag passar på att läsa svaren som kommer till dig då jag sitter i samma sits. Håller just nu på att titta på vilken overlock som passar mig. Funderar på en Huskylock 910. Funderar dock på om man kommer att sakna täcksömmen som inte finns på den maskinen.

Hello sa...

Jag har en ganska ny Babylock Evolve Wave som jag köpte från smd i augusti. Den var ett demoex och jag fick den till ett extremt konkurrenskraftigt pris - lika mycket som en Janome 644/744 + en Cover Pro skulle ha kostat, vilket för mig hade varit alternativet. (Och de har en nu också, fast 50 pund dyrare än jag köpte för...) Nu pratade jag iofs med en symaskinsföräljare som sa att han inte ville sälja en Janome OL till en som syr så mycket som jag, men jag vet ju också att många flitiga sömmerskor är nöjda med sina.

Så till Evolven (och det retar mig faktiskt att en symaskinsförsäljare inte kan stava rätt, även om det är utrikiska ;) ).
Jag är supersupernöjd med min! Den syr så fint, så fint. Min (iofs väldigt gamla, men ändå) Huskylock kom inte i närheten! Den är dock pålitligare som OL än som Covermaskin tycker jag. Jag får ofta skruva loss nålarna, trycka dem uppåt och skruva fast dem igen innan täcksömmen blir snygg. Men när den blir snygg, så blir den också vääääldigt snygg!
Här är mina invändningar:
- snudd på för känslig som cover.
- lite för lågt mellan stygnplattan och pressarfoten när den är uppfälld.
- ibland lite svårt att overlocka där sömsmåner möts, tex under ärmen.

Om du köper från smd, så skulle jag ha dealat till mig en genomskinlig pressarfot istället för tråd eller saxar i deras value pack.

Lycka till! Hör gärna av dig om du är nyfiken på mer. En del finns skrivet i min blogg också.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Kan inte nåt om de du nämner men har själv en Huskylock 901 och har inte haft något strul med den, enkel maskin utan extrafinesser, den bara gå och går. Billig med enkla inställningar, så den kan jag rekomendera!

Lisa sa...

Jag har en huskylock 910 sedan ett drygt år och den har verkligen aldrig krånglat trots att jag syr i stort sett varje dag! Är supernöjd. Det finns två nackdelar; den övre kniven är böjd vilket gör den svår att slipa, då blir det dyrt. Den andra nackdelen är att den låter lite väl mycket, men så länge den funkar så bra så är det ok att den låter. /Lisa