cookies

lördag 19 september 2009

Maskin problem

Irriterande med strul när man väl har lite tid att sätta sig och sy. Då vill i alla fall inte jag sitta och ratta på inställningar tills jag gråter. Hur jag än försöker ställa in min overlock så blir sömmen konstig. Den tråden som ska hamna i "sidan" lägger sig ovanpå rätsidan istället. Jag har ändrat och ändrat inställningarna men det hjälper inte. Jag har också stora problem om jag vill byta tråd och sy med en annan färg där tråden syns på plagget (1:a rullen till vänster). Det verkar som min maskin är känslig för om det är olika kvalite eller minsta skillnad på tjocklek. Är det dags för service kanske? Maskinen är 2 år.

3 kommentarer:

anna sa...

Stackare! Kan tyvärr inte hjälpa dig. Min maskin är inte ens ett år, och det känns som en service borde ske inom iaf ett halvår-ett år, så det kanske är dags?
Lycka till! Hoppas du slipper service än!

MinaMirakel sa...

Min overlock är 18 år, köpte den när jag hade sommarjobbat och den har bara varit på service två gånger.
Dåligt av mig, men det går så länge det går./Åsa

Anonym sa...

Det låter som en trådspänningsgrej. Jag hade problem med min nyinköpta overlock att sömmen var lös, hur mycket jag än justerade och spände den så blev den inte bra. Det visade sig att det var fabrikationsfel, de bytte ut något vid trådspänningsratten. Jag hade också suttit timmar och försökt ändra, trä om, byta tråd och nålar. Lämna in den och har du tur så går det på garantin!