cookies

söndag 21 december 2008

Hannadocka

Elvira blev ju en docka på uppmaning från dagis om ni minns. Hanna har också velat ha en så jag gjorde en till henne igår. Lite större så att man kan byta kläder till den. Barnen gillar att klä av och på. Elvira blev avundsjuk på Hannas docka som var större och dessutom ligger ju Elviradockan kvar på dagis över jullovet. Hon får en ny i julklapp istället.

Halsen blev lite lång på denna docka så hon fick en halsduk i fleece. Inte världens finaste skapelse men uppskattas ändå.
Så här har jag gjort:
En gammal t-shirt fick sätta livet till. Ritade först upp dockan och sydde sen med raksöm. Lämnade ett hål för att kunna fylla den med vadd. Klippte ut dockan ur t-shirten med liten sömsmån. Vände den ut och in och stoppade den med vadd. Sydde ihop hålet. Printade ut ett foto på Hanna och Bamse på Transferpapper för mörkt tyg. Strök på ansiktet. Sydde en tröja med raksöm och strök på Bamse, sydde ett par brallor och klippte till en halsduk. Enkla raksömmar till alltihop dög bra. Sen sydde jag fast lite garn som hår. Kul att göra.

Inga kommentarer: