cookies

lördag 8 november 2008

Kopian och orginalet

Här har ni orginalet... Här är kopian....
När jag kom till dagis en morgon fick jag veta att jag skulle göra en garndocka så lik Elvira som möjligt. Dagispersonalen hade gjort en dockstomme av vitt garn sen fick jag i uppdrag att klä denna som Elvira. Hjälp tänkte jag.

Idag tog jag tag i projektet och med Elviras hjälp med tygval så har vi lyckats bra tycker jag. Såg att några andra mammor hade broderat ansikten på sina dockor men det är för svårt. Så fram med printpapper och fotomappen. Klipp, klistra och stryka på -- vips så fanns det ett ansikte på dockan. Elvira går jämt i velourmuddbrallor så dockan fick ju ett par likadana. Elvira valde sen tröjan och tänk...den fick ett alldeles eget Bamsetryck också.

-Jag måste ha blå strumpor, hojtade Elvira.

Näää, tänkte jag men löste även det genom att göra ett par tubsockar av muddtyg. Alla kläder är sydda på symaskin. Snacka om pilligt.

Måste säga att jag lagt hela min själ i detta och lyckats bra, eller hur.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men så söt! Ja både originalet och kopian förstås. :-)

Anonym sa...

men oj, vad har ni för dagis? Jag bara känner hur jag blir utmattad bara vid tanken på att få massa hemarbete från dagis:)Men söt både i original och kopia! Hon verkar himla glad o go din lilla tjej! Smarta lösningar också med strumpor o sånt!

Klockarbarn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Botilda sa...

Så fin och finurlig!

Ni fick ändå en docka att klä på. Vi fick sy själva dockan också... Fast det var vädligt kul, så jag klagar inte.

Skaparstigen sa...

Söt! Den måste du vara nöjd med!