cookies

tisdag 6 december 2016

Julklappstips

Jag odlade spagettipumpa i år i min kompost. Det blev 6-7 stycken. Har inte kommit mig för att laga nåt med dom. Jag vet inte varför men jag lockas inte av att äta pumpa som middag. Borde jag ju testa i alla fall innan jag bestämmer mig för att tycka det är mindre lustfyllt. 

Hur som helst så har jag nu testat att baka med en pumpa. När jag slaktade pumpan blev det hälften till bröd och hälften till marmelad. Måste säga att det blev väldigt saftigt och gott bröd och marmeladen blev kanongod. Fröna sparar jag och kanske kan det bli julgåvor av dom också, liksom bröd och marmelad.

Jag är ingen finbagare utan gör minsta möjliga och skär bara upp bitar av degen istället för att göra fina runda bullar av dom. Nä, kladd är inget för mig. Älskar sånt som kan göras i långpanna och använder min kitchen Aid till bearbetning.

Marmeladen gjorde jag av 8 dl grovriven pumpa, 1 äpple, 1 citron (saft och skal), 2 msk riven ingefära + 3 dl syltsocker. Kokades ihop. Hällde på 2 msk vatten för jag tyckte det såg lite tjockt ut. Vet inte om det kanske är för lite socker för att vara tillräckligt hållbart för förvaring under lång tid men tillräckligt sött var det i alla fall så hellre småburkar än stora som måste hålla jättelänge.

Inga kommentarer: