cookies

lördag 25 oktober 2014

Länge sen!!!

Datorn har strulat länge och jag har inte kunnat göra några inlägg på ett tag.
Har sytt lite och grejat i trädgården en del och varit på semester på tu man hand med en kollega. Läste tre tjocka böcker på en vecka i solen. Välgörande för själ och kropp.

 Här är en liten jacka stl 2 år, fleecefodrad. Två mössor som jag tycker passar till fick följa med.

Kan man göra egen rep/garn? Japp, går bra. Här är en länk där man kan se hur man gör. Här har jag använt tygsnuttar som blivit över från andra syprojekt och bitarna är små och inte duger till nåt. Även barnens trasiga kläder som inte går att laga nåt mer har använts. Klipper remsor. Nystanet blir snyggt med alla färger som blandats. Jag fogar ihop bitarna enligt denna metod (rulla ner lite på sidan så hittar ni bilden)

Sen har jag funderat på vad jag ska ha det till....Provar här att sticka av det med stickor nr 15 mm.
med 9-10 maskor blir det en tjock grytlapp. Efter detta fotot har jag repat upp detta och stickat en badrumsmatta istället. Kan ju bli bra julklappar så släng inte ert tygskräp. Kan ju användas som presentsnöre också runt era klappar till jul. Bara fantasin sätter stopp antar jag.
5 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Vilket fint rep! Vi gjorde rep av mattrasor med barnen på Slöjdklubben för några år sedan, det var kul. De fick göra hopprep av sina.

Emma sa...

Oj spännande, ska genast kolla in hur man gör rep!

Fiff sa...

Coolt att du har gjort såntdär garn! Suktar lite efter det själv. Men är det inte ganska tidskrävande och pilligt? Snyggt blir det i alla fall!
Tusen tack för tygbiten ♥ vilken rejäl bit du delade med dig av! Tacktacktack :-)

klockarbarn sa...

Fiff:
Jo, det är ganska tidskrävande men det kan man göra på automatik på kvällen när barnen lagt sig och man t ex slötittar på tvn. Det är ganska jobbigt för fingrarna så man sitter inte så lång stund i taget. Jag började med mitt garn i våras.
Apropå tygbiten så fick du det som var kvar. Jag behöver ändå bli av med tyger.

Jessika sa...

Precis det tipset jag behövde! :) Nu ska jag bara hitta länken.