cookies

torsdag 28 augusti 2014

Väckt trädgårdsintresse

Jag har startat en ny hobby. Jag behöver ha en anledning att gå ut. Större inomhusråtta får man leta efter.
Så jag har börjat fixa i trädgården. Började med mitt dammprojekt och pergolan. Inget av det är riktigt klart än men det ska de bli under hösten är tanken och det som inte blir klart kan vänta. Redan nu är det användbart i alla fall.
Samtidigt är det dags att planera för vad som ska odlas nästa år och framför allt hur. Tänkte ha en större odling än mina stackars få pallkragar.

Nu till mitt problem...trädgårdsarbete och ryggproblem går inte så bra ihop. Då säger kanske nån:
- Då får du hitta en annan hobby.

Men nej, jag SKA odla helt enkelt. Så därför behöver jag lite kreativa tankar om nån kanske har liknade problem eller vet nån som har löst sitt odlande på ett mer "upprätt" sätt. Upphöjda odlingsbäddar är planerat för men finns det nåt annat eller nåt mer?

Jag vill gärna se om det går att tänka utanför planteringslådorna ;-)
Hänga upp odlingarna? Vertikalodling?
Jag behöver råd och tips, gärna tips med bilder eftersom jag är lite trög :-)
Hur gör ni?
Får gärna vara enkelt och utan dyra inköp men alla tips är välkomna eftersom det kan finnas nån annan som gärna lägger lite pengar på att det ska funka.
Att slippa kröka rygg eller sitta på huk måste vara bra för alla.


Sittplats för pallkrage/odlingsbädd. Smart men hur sitter man för att nå in i bädden? Jag ser framför mig hur man måste vrida ryggen. Kanske funkar bra för just dig.

                                                Bild hittad på Pinterest.
Moveable seat for raised gardening beds - Click image to find more Gardening Pinterest pins


Jordgubbstunna från Willab garden.
Jordgubbstunna
Foto från www.willabgarden.se

4 kommentarer:

Camilla sa...

Jag såg på nån blogg att man kunde sätta en armeringsstång ner i marken och trä vanliga lerkrukor på den, de lutar då lite utåt och om man lutar dem åt olika håll staplas de ovanpå varandra. Kan ju vara bra för mindre odling i alla fall.

Jessika sa...

Du är bra på att inspirera! Så snart kanske man är intresserad av trädgårdsarbete också. ;)

Thelma och jag sa...

Jag såg en bild på jordgubbsodling i hängrännor. Tänkte testa det med ngr gamla rännor jag har. Tänker mig att jag slår ner lite stolp i backen, sågar ur jack i överliggare så att rännorna ligger stadigt på plats. Får bli nästa år - i år lär det nog inte hinnas med om det inte är barmark o otjälat i januari :)

Elinssignum sa...

På min balkong har jag tagit gamla pallkragar och byggt om till vertikala odlingslådor. Googla så finns det instruktioner. Man kan också ta bildäck och bygga på höjden och göra en liten odlingsterass, perfekt för jordgubbar och smultron.