cookies

lördag 23 augusti 2014

Trosor åt Manduar

Mitt förra inlägg handlade om att sy/köpa trosor åt kvinnorna i Manduar. Titta där om ni är intresserade av att veta mer.

Det var lite startsträcka innan jag kom igång med att sy. Letade upp trosmönstret och ritade av en mindre storlek än jag brukar sy. Tänker att kvinnorna i Manduar kanske inte är lika breda över baken som jag ;-)
Ska sy fler och då även i andra storlekar. Dessa är small men tyget är också töjbart så de passar säkert medium-rumpor också.


Det är en lite speciell känsla att sitta och sy och samtidigt tänka på de kvinnor och barn som kommer att använda det man gör. Finns en särskild tillfredsställelse i det som man inte får när man syr åt sina barn eller kompisar som så lätt bara kan gå och köpa sina plagg. Jag gillar särskilt att återanvända eller ta tillvara material som ratas.

Dessa trosor är sydda i resttyg som jag hittat på secondhand. Man såg att nån klippt mönsterdelar i tygbiten.
Oanvänt tyg som kanske skulle ha kastats om inte denna någon lämnade det till secondhand. Nu finns det hos mig och kommer fara ner till Manduar. Resåren är också material som skulle ha kastats. Korta bitar som använts till att knyta ihop högar av tyg. Lite konstigt att använda sån resår till det ändamålet men kvinnorna i Manduar tackar för det. Tar inte jag resåren så åker det i soporna, vilket är synd och ett resursslöseri förstås.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag kan tänka mig att sy trosor men har inget vettigt trosmönster. Vad använder du för mönster? Trosorna ser verkligen ut att ha bra passform.

Mvh Anna

Klockarbarn sa...

Jag har använt mig av ett mönster som jag köpt av LG sömnad. Det heter "bas trosa". Jag hittar inte det på hennes sida men ett liknande som heter LG-trosan. Det kanske är samma men det står inte så på mitt mönster och mitt har inte så många storlekar.
http://lisalgsomnad.blogspot.se/p/blog-page.html

Anna sa...

Underbart Jessica! Heja heja!