cookies

söndag 21 juli 2013

Nallens nya kläder

Jag gör ofta tjejiga grejer har jag märkt. Även när jag syr till välgörenhet blir det ofta tjejkläder som klänningar. Beror på att jag har två flickor själv. Det bara blir så. Andelen tjej/kill blir 80/20 skulle jag tro.
Med denna nalle tänkte jag ändra på det (om ni nu tycker att det är klyschigt att använda blåa tyger så kan ni ge upp det direkt, det var de tygerna som jag hade överst i lådan och mer än så ligger det inte i det hela).

Nallen ska hit när jag känner mig klar med tillbehören. Han har fått en trikåtröja, velourbrallor och en mössa. Mönstren till nallens kläder har jag gjort själv och de funkar hyfsat. Tröjan kunde ha lite mer vidd nertill. Det spänner lite över magen och nalle är inte den som känner för att börja banta. Absolut inte. Ska man klara vintrarna gäller det att behålla hullet.

Nalle vill ibland skoja till det och försöka lura andra att han är en katt. Jag klippte ut katten från en liten slatt i resttygs-lådan och strök fast det hårdaste Vlisedon jag har. Sen sydde jag fast en bit resår så att masken sitter på ordentligt.


Det som blev över av tygbiten från linnesömnaden räckte till en kjol också. Elvira ville ha en rätt lång kjol så jag tog det som var kvar av tyget helt enkelt. Hon nöjd = jag nöjd.
Kostnaden utslaget per plagg blev då bara lite mer än 15kr.

4 kommentarer:

lopplisa sa...

Fint insamlingsbidrag! Tjusig nalleutstyrsel du knåpat samman!! Dotter nöjd = du nöjd + jag kjolsimponerad!

Emma sa...

Härliga nallekläder! Kjolen blev superfin-till extremt överkomlig kostnad:)

Matilda sa...

Super sött! :) Duktig du är! :)
Kram

himlaverket sa...

Oj? Jag tror tjejen vuxit under sommaren. Så fin kjol😄Ulla