cookies

tisdag 8 januari 2013

Pågående långtidsprojekt

Jag har fått en massa smånystan av min mamma. Så jag tänkte att jag skulle prova på att virka lite igen. Mormorsrutor går bra att göra om jag inte sitter för länge. Det är mkt svårare att virka t ex amigurimi och annat som virkas runt vilket ger ett annat handgrepp. Det gäller att gripa efter halmstrån ;-)
Hur som helt så har jag i alla fall virkat en gigantisk ruta som jag tänkte skulle få bli framsida på en kudde. Sen har jag börjat med mindre rutor till ett litet täcke men nu när jag tittar på det så kanske man kan ha stora rutan i mitten och bygga på med de små runt om, eller?

Så till tyglagret från helvetet......
 En del av det står i hallen på övervåningen..... en del av det andra trängs i vakumpåsar i klädgarderoben. En del av det.......
Några bitar som jag inte kommer att sy av har fått bli till överdrag till min strykbräda (som var i stort behov av nytt) och några rullar snedslå. Måste rekommendera att göra det själv om man har tålamod och för mkt tyg. Jag kan uppskatta det lite nördiga i att göra det själv och få rulla upp meter efter meter på en rulle.

13 kommentarer:

hennihenni sa...

Supersnygg snedslå, synd att man behöver tålamod för det... :)

MinaMirakel sa...

Härliga snedslåband blir det ju, kul!/Åsa

Emma sa...

Det behövs galet mkt tålamod, så jag är imponerad! fina mormorsrutor!

Hanne sa...

Jag tycker om idén med att ha den stora rutan i mitten. Det ger det hela liksom en speciell karaktär.
Jättefin snedslå, jag har också en del tyger som jag tänkte göra snedslå av, har bara inte kommit dit.

Johanna | Tillvaron.se sa...

Underbart med pyssel! Jag har för tillfället fått för mig att jag ska börja just virka, jag kan dock verkligen inte. Men jag vill göra en superstor "mormorsruta"-filt. Blir den hälften så fina som dina rutor är jag nöjd :)

Sanna sa...

Åhh det var inte så lite tyg du hade heller..förstår att du vill rensa ut en del.. =)

Fina snedslå du fått till.. <3

Kraaaam
Sanna

Kraja Maria sa...

Fina sedslår du gjort! Nu blev jag lite sugen på att göra egna också! :) Har också behov av att minska tygmängden något... ;)

Klockarbarn sa...

Mmm, precis, det är inte lite tyg jag har.....
På nåt sätt känner jag mig rik men rörig.

Anna sa...

Fantastiskt fina kantband! Använder du den där tekniken med att rita 45-gradersstreck och sy en skev tub?

Klockarbarn sa...

Anna: Jag klipper remsor på snedden av tyget och sen styker jag remsorna genom min snedslåvikare som jag köpt på Stoff och stil (tror jag). Väldigt smidigt faktiskt.

Carol sa...

Oj du milde vilket tygberg! Hur kommer det sig att du har så enormt mycket? Tygaffär eller nån i släkten som haft? (Ja, själv hamstrar jag garn så känn dej i gott sällskap..)Vilken skatt - om man nu kan sy ;-) Men har läst nåt om att du inte längre kan sticka (var det du?) Får du värk?? Känner med dej, men du verkar kunna fylla många hyllmetra med sydda ljuvligheter. Kram och lycka till! Carol

Klockarbarn sa...

Carol:
Nej ingen tygaffär i släkten. Jag började köpa secondhandtyger när min yngsta dotter föddes för 6,5 år sen. Retrotyger var det mest då. Sen har det byggt på fortare än jag syr. Jag har inte kunnat gå förbi tyger som är fina i secondhandaffären utan att handla (det kostar så lite samtidigt som pengarna går till bra ändamål). Japp, stickningen ger värk i händerna och handlederna. Tyvärr. Jag har en enkel stickmaskin som jag köpte för några år sen. Borde ta och packa upp den och lära hur den funkar....
Än å länge går det bra att sy på maskinen. Det går att göra det mesta med maskinen.

Carol sa...

Haha.. Massmissbrukare av tyg! ;-) Jag har den inställningen när det gäller 2nd hand böcker.. :-}Att "det är ju välgörenhet!" Och billiga garner är svåra att gå förbi så i vårt lilla pörte bågnar väggarna nu! Hoppas verkligen du ska finna glädje i och bli inbiten maskinsyare - för du har ju så mkt skaparglöd i dej!<3 Och kanske skulle stickmaskinen bli en höjdare? Ha det så bra och önskar dej ett GÖTT nytt år! (Tror vi har mötts i insamling till Manduar i Gambia gnm "Stickvarvet") Kram Carol