cookies

söndag 6 januari 2013

In med nytt ut med gammalt -2013 ska bli lite luftigare

Så lever vi just nu. Vi rensar ut gammalt och gör nytt samtidigt. Vi fräschar upp rummen så det blir som vi vill ha det. Nu är det 7 år sen vi flyttade in och vi har levt i huset så länge att vi vet vad vi vill förändra. Hur det ska gå till är däremot inte lika lätt. Inte heller att få till det som man vill är enkelt.

Jag packade ihop alla mina tyger för att få plats med garderober till barnen. Ni anar inte hur många säckar det är. Jag kan inte bara kasta bort det. Därför har jag klippt upp mindre stuvar till lapptäcken och babyskjortor. Det större bitarna som jag inte kommer att sy av har jag gjort snedslå av. Behövs en del av det till kommande lapptäcken och skjortor. Känns ju onödigt att köpa det när man sitter på såna mängder tyg. Så jag har tillverkat 4 stora rullar snedslå. Det minskade inte ens så det blir synbart.

 Tre härliga bebislapptäcken/lekfilt
 5 färdiga skjortor med egentillverkad snedslå. 10 till ligger tillklippta.
Gjorde slut på ett Teddyaktigt tyg till denna västen. Jättesvårt att sy i och alltihop har dragit hur snett som helst.

Jag inser att trots hög produktionshastighet kommer det ta åratal att sy upp tygerna om jag ska göra det istället för att skänka bort dom. Pust. Det är gamla vävda bomullstyger jag pratar om. Trikåtyger har jag också men inga såna mängder tack och lov.

Elvira är med och tapetserar det som ska bli deras rum nu. Mitt syrum skymtar innanför. Till min fasa hittade jag en kasse med ullgarner innanför tygerna! Gahhhh!

9 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Verkar som ett spännande projekt, göra slut på alla tygerna.
Jag skulle nog få sy oavbrutet i typ 5 år för att få slut på mina( men det fylls ju på hela tiden oxå).
Lycka till!/Åsa

Sanna sa...

Haha snacka om i-landsproblem.. ;)

Önskar dig en god fortsättning på det nya året.. <3
Kraaaaam
Sanna

Emma sa...

Om du har för mycket garner, får du gärna skicka dom till mig! har bestämt köpstopp till mars och snart slut på garn till bebiskoftor. lämnar gärna tyg eller nåt i utbyte, men det kanske var ett dåligt byte, haha:)

Emma sa...

Ps,.fina grejer du gjort:)

Anna sa...

Fantastiskt fina babysaker! Vart sak de åka?

Anna sa...

... "ska" menar jag såklart ... men det gav mig ju en anledning att också heja på kantbandsklippandet!

lopplisa sa...

Oj, så mycket fint!! He.. he.. även jag, som knappt syr, har ironiskt nog en massa tyg hemma!! Snart sagt varje second hand-butiksbesök jag gör, resulterar i en stuv! Hjälp!! =)
PS vilken duktig dotter du har!!

Petra sa...

Ja tänk vad med prylar man har när man börjar rota! Helt otroligt... Jag har så svårt för att slänga saker, kan ju komma till nytta någon gång eller det går kanske att göra om den? Tyvärr är det sällan tiden räcker till hur bra idéer man än har. Så är det för mig i alla fall.

Fangoria sa...

Oj vilken produktion!! Ja herregud vet hur det är, jag har satt mig i sinnet att INTE köpa ett enda till vävt tyg i onödan, har hela förrådet fullt (men det är svårt att låta bli)! Försöker sälja bort lite också. Trikåmängden är som sagt inte lika stor...