cookies

lördag 23 maj 2009

JAG KAN SJÄLV!!!!!

Mina skor har fått snöre.Vi köpte en cykel utan pedaler till Hanna när hon fyllde 2 år. Elvira gillade den skarpt så vi plockade bort pedalerna och stödhjulen på hennes cykel också. Meningen är att de ska lära sig att hålla balansen först och det finns idéer om att stödhjul försvårar processen. Elvira lärde sig snabbt att hålla balansen och har sparkat omkring på Hannas cykel 1 år nu. Häromdagen ville hon ha pedaler som grannpojken har så då satte vi på pedaler och vips kunde hon cykla. Pappan gick bakom några vändor på grusvägen. Det tog inte ens en timme så kunde hon själv. Hon lärde sig t om att bromsa in mjukt. Jag tror nog att det gick så smärtfritt på grund av sparkcykeln. Bilden är från Sportex hemsida. Men den är svår att hitta. Skriv specialized i sökrutan så kommer alla produkter upp från den leverantören. Cykeln finns på sidan 2.


8 kommentarer:

anna sa...

Vi har också en "springcykel", de är verkligen toppen!!

anna sa...

Och skorna är verkligen grymma!!

Helena sa...

Fina skor! Cykeln verkar väldigt smart.

Jes sa...

Underbara skor, jag blir så imponerad av dinna stick konster jag önskade jag hade ditt tåla mod (för de har du väll ?) mina stick projekt tar evigheter håller på med ett par hångselbyxor nu är inne på sista stycket så de är kanske klara efter sommaren då det blir mycket bilåkande (det blir oftast då jag stickar)

Fin cyckel!
En sån cyckel utan trampor fick våran son i hlegen i 3 års present han gillade den skarpt :)

Anonym sa...

Hej! Första gången jag är på din blogg, jag har precis börjat sy och syblogga själv.
Angående cykeln har jag precis samma erfarenhet. Sonen fick en vid 2,5 års ålder och nu, ett knappt år senare lärde han sig cykla i ett nafs. Grymt!

Hawk and Weasel sa...

Men gud så fina skor! Får man fråga om de sitter på bra också? Jag är så nervös för att göra skor till folks barn ifall de bara sparkar av sig dem eller inte gillar skor...men de här verkar man kunna knyta fast.

(Supertuffa dessutom.)

KLOCKARBARN sa...

Hawk and weasel:
Det är klart att det finns risk för att de åker av eller att barnet drar av sig tossorna men det gör de ju med strumpor och vanliga små skor också. Jag har använt tovade tossor till mina egna bar och hade ett spänne runt vristen som höll dom bra på plats. Dessa har jag stickat med resårstickning i skaftet för att det ska sitta bättre plus att man faktiskt kan dra lite i bandet om man vill. Jag har inte testat dessa på något barn själv men det lär jag väl få feedback på antar jag.

Hawk and Weasel sa...

Sticka in resår låter ju som att det borde funka. Ska komma ihåg det!