cookies

tisdag 2 augusti 2011

Sjal klar och symöte idag - genomgående grönt

Ett nytt projekt på gång. Ni känner igen det ni ser antar jag. Det ska bli en raglankofta i Pippimönster. Dottern har själv valt färgerna. Jag försökte välja rosa och grönt som ränder men se det gick inte. Hon sa bestämt att hjon inte gillar grönt. Vilken sorg.Ny sommarfärg i håret....ser lite livlöst och glanslöst ut men det är ljusets fel. Svart har blivit guldiga slingor. Eftersom jag är en avdankad frisör som var i branschen i 10 år anser jag att jag kan spara pengar på att göra allt själv. Så det gör jag. Ha överseende med att jag har sovfrisyr....nyvaken kl 9.45 (visst är det skönt med semester ;-))Min sjal är klar. Den är väldigt vacker tycker jag. Formen gillar jag däremot inte. Eftersom jag vill ha den som halsduk så är den för trekantig. Jag hade önskat en mindre spetsig och att den blev bredare. Jag kunde i och för sig fortsatt att sticka vidare så hade den blivit bredare men också fortsatt spetsig. Om man stickar på en spets så skulle det hjälpa men jag tror inte att jag slösar mer garn på den. Vad tycker ni? Funkar säkert bra som just sjal....Nu har jag provat och jag har ett nystan kvar som får bli en Clapotis istället om inte ni har ett tips på en mönstrad rak och bred halsduk.


Man kan inte få för mycket GRÖNT!!! Kolla in mina gröna naglar med silvriga toppar. Klockan är min nya älskling.Bara så ni vet...vår gästtoa är gräsligt grööööön.
I mitt förra inlägg så frågade jag om det är nån som är sugen på ett byte. Det behöver inte ske just nu utan kan ske i höst. Jag har t ex en sjal att byta bort. Hur den ser ut? Kolla bilderna ovan så ser ni. Härligt ullgarn som inte sticks. Den som tycker att allt sticks kommer förstås att tycka det om denna också.

5 kommentarer:

Maria sa...

Väldigt vacker sjal! Gillar mönstret! Men skulle du inte kunna blocka den så att den blev lite mindre spetsig och lite bredare. Det borde nog kunna göra lite skillnad tycker jag. Men du kanske redan har testat det?

Fia sa...

Den är jättefin. Jag gillar pippi mönstret.

Klockarbarn sa...

Maria: Jo, jag trodde också att den skulle kunna blockas till bra bredd men det hjälpte inte så mycket som jag önskade. Jag kan alltid ta i hårdare och spänna upp den mer men jag vinner nog inte så mycket på det. Tack för tipset i alla fall.

Maja sa...

Hej!

Jag tycker att sjalen blev jättefin - men samtidigt förstår jag din känsla, det är jobbigt när det inte blir precis som man tänkt sig! Bär den ett tag och känn efter, du kanske ändrar dig;) Fint jobbt i alla fall!

Hälsningar från Maja

johanna sa...

Å vad vacker! Jag älskar både färgerna och mönstret, vilket tålamod du haft med den här :-)