cookies

lördag 22 oktober 2016

Grytlappar eller underlägg

Jösses vad det var länge sen jag bloggade. Pysslar lite då och då men har inte skrivit om det. Det kanske är dags att inse att tiden för bloggen har runnit ut? Är det nån som läser längre? Plinga gärna till i kommentarerna i så fall.

Stickade grytlappar (tråd ska fästas också ;-))
Jag klipper trasiga och fläckiga kläder (som inte går att laga mer) i remsor och stickar med två remsor för att få mer melerat intryck. De enfärgade är ett trasmattgarn av trikå som jag fyndade på secondhand.

Så nu uppmanar jag er att ta hand om trasiga kläder och göra nåt bra av dom istället för att kasta i soporna. Jag använder också restbitar av tyg som blivit över fr div projekt.8 kommentarer:

Susanne Johansson sa...

Jag läser din blogg varje gång det kommer nya inlägg. Ett jättebra återbruk av defekta kläder du bjuder på denna gången. Det blir spännande att se bilder hur dina grytlappar eller underlägg blev.

Heidi sa...

Hei! Jeg bruker å gjøre det samme med gamle T-skjorter - bare at jeg hovedsakelig hekler runde matter av dem. For å kunne strikke (og til og med med to tråder) hvor smalt kutter du da tøyet og hvor tykke pinner bruker du? Mvh. Heidi

Sara Mattsson sa...

Jorå, här är en läsare kvar!
Jag fick flera kassar med avlagda kläder från en kompis. Planen är bland annat att klippa mattrasor av en drös t-shirts och virka en matta. :)

Heimlaga sa...

Du finns på min läslista, som jag inte förändrat på flera år. De senaste månaderna har det generellt varit mycket låg aktivitet hos alla sybloggare jag följer. Säkert är det så att lust/ork/tid för att blogga går upp och ner i perioder. Sen är det väl så att många börjar när barnen är små, och slutar efter något år då de kanske inte längre syr åt barnen. Eller så går de vidare till modernare medier än bloggvärlden, vad vet jag+

Trådanten sa...

Men det är klart jag tittar in lite då och då. Skulle sakna din blogg om dem blev helt tyst!

Anonym sa...

Självklart läser jag din blogg! Tråkigt att så många lägger ner sina bloggar. Instagram går inte jämföra med en blogg. Snälla, sluta inte!

Bästa hälsningar
Bodil

Tyg och otyg sa...

Jag läser också! Känner att jag själv är rätt dålig på att blogga nuförtiden, mest för att det är så segt att fota och redigera bilder. Tycker att det skulle vara synd om du slutade skriva.

AnnaHanna sa...

Läser!
Fast min egen blogg är väldigt sömnig.
Beträffande bloggande generellt känns det som om det varit nedgång under flera år, till förmån för t ex insta och fb.
Själv hoppas jag på någon typ av backlash så att bloggandet ökar igen, tycker det blir lite snuttifierat i andra media.